ADVERTISEMENT
Fotbal international

Cea mai populară aplicație care transmitea ilegal Premier League, închisă de poliție. Milioane de utilizatori afectați

Autor: Cosmin Crăciun | 11.03.2021 | 17:29
Cea mai populară aplicație care transmitea ilegal Premier League, închisă de poliție. Milioane de utilizatori afectați
Cea mai populară aplicație care transmitea ilegal Premier League, închisă de poliție. Milioane de utilizatori afectați. Foto? The Guardian

Sunt vremuri grele pentru fanii Premier League care urmăreau partidele în mod ilegal. Aplicația Mobdro a fost închisă, după o acțiune a poliției din Marea Britanie, în parteneriat cu forul organizator al competiției.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 43 de milioane de utilizatori urmăreau în mod ilegal meciuri pe platformă, transformând-o în cea mai populară astfel de aplicație din întreaga lume.

Firește, nu doar meciurile din Premier League erau transmise pe Mobdro, ci și alte competiții internaționale, care atrăgeau milioane de utilizatori interesați să urmărească gratis evenimentele.

ADVERTISEMENT

Cea mai populară aplicație care transmitea ilegal Premier League, închisă de poliție. 43 de milioane de utilizatori afectați!

Lupta cu serviciile ilegale de streaming este una aproape imposibil de câștigat pentru entitățile interesate să evite pierderile cauzate de aceste activități. Există, însă, și victorii mai mici sau mai mari pentru marile corporații precum Premier League.

De exemplu, aplicația Mobdro a fost doborâtă definitiv grație unei acțiuni comune a Premier League și a poliției britanice, în colaborare cu Europol și cu oamenii legii din Spania. Acum, 43 de milioane de utilizatori vor fi nevoiți să se orienteze către alte variante. Cel mai probabil, tot ilegale.

ADVERTISEMENT

„Cea mai mare aplicație de streaming ilegal din întreaga lume și-a încetat activitatea după o investigație de proporții făcută de Premier League și Alianța pentru Creativitate și Divertisment. Poliția din Spania și Europolul au intervenit.

Mobdro a pus la dispoziția utilizatorilor săi, în mod ilegal, un catalog extrem de variat de transmisiuni TV în direct și înregistrate. Este vorba despre conținut din întreaga lume, inclusiv transmisiuni sportive. Acestea puteau fi urmărite pe smartphone, smart TV și tabletă”, sună un extras din comunicatul Premier League.

ADVERTISEMENT

Pirateria, încurajată și de prețurile aberante impuse de Premier League

Directorul pe teme de legislație al Premier League, Kevin Plumb, citat de Daily Star, a afirmat că „protejarea copyright-ului este un aspect extrem de important pentru Premier League și partenerii noștri de transmisiuni. De asemenea, sănătatea pe termen lung a fotbalului englez ne preocupă în permanență”.

Foarte multe voci din rândul fanilor fotbalului din Premier League au reproșat, însă, organizatorilor competiției și televiziunilor că cer prețuri mult prea mari pentru ca partidele să poată fi urmărite la televizor. De altfel, aceasta este singura variantă disponibilă în mod legal pentru fanul de rând, privat de dreptul de a merge la stadion.

ADVERTISEMENT

Au fost meciuri pentru care un fan trebuia să plătească nu mai puțin de 15 lire sterline. Prin comparație, un abonament lunar la internet în Anglia costă, în medie, 25 de lire. Acest aspect i-a determinat pe foarte mulți să recurgă la variante nelegitime, dar gratuite. Cum deschiderea Premier League, precum și a cluburilor, către costuri mai mici pentru de fani, nu este deloc una mare, sunt șanse mari ca problemele să continue.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!