News
notix pixel id

Capitala unei țări din UE, lovită de cea mai puternică furtună din ultimii 14 ani

Vremea nefavorabilă a făcut ravagii în Capitala unei țări din Uniunea Europeană. Riga a raportat cea mai puternică furtună din ultimii 14 ani. Importante pagube materiale au fost anunțate în orașul leton.
14.01.2022 | 21:49
Capitala unei țări din UE, lovită de cea mai puternică furtună din ultimii 14 ani
O țară din UE, lovită de o furtună puternică. Cele mai puternice rafale de vânt din ultimii 14 ani. Sursa foto: captură Twitter
ADVERTISEMENT

Dacă în unele state de pe glob iarna vine cu ninsori abundente și ger năprasnic, în Letonia, sezonul rece din acest debut de an 2022 a adus furtuni extrem de violente și distructive.

Vineri, 14 ianuarie, vântul extrem de puternic a făcut ravagii în Riga. Specialiștii din meteorologie vorbesc de cele mai puternice furtuni care s-au abătut asupra oraşului în ultimii 14 ani, relatează Xinhua.

O țară din UE, lovită de o furtună puternică. Cele mai puternice rafale de vânt din ultimii 14 ani

Centrul de Mediu, Geologie şi Meteorologie din Letonia precizează că viteza rafalelor de vânt în centrul oraşului a ajuns la 25,3 metri pe secundă vineri dimineaţă.

ADVERTISEMENT

Capitala statului baltic a mai fost lovită de o furtună la fel de puternică pe 23 februarie 2008, când viteza vântului a atins 27,5 metri pe secundă.

Manifestările violente ale vântului au produs pagube importante în centrul oraşului. Într-o filmare apărută pe Twitter se observă cum rafalele de vânt au rupt crengile copacilor şi au smuls acoperișul unuia dintre pavilioanele Pieţei Centrale din Riga.

ADVERTISEMENT

În urma acestei furtuni violente, sute de persoane au fost evacuate. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Rafale de vânt record în orașul Ljepaja

Cele mai puternice rafale de vânt au fost înregistrate vineri dimineaţă, când un front de aer rece care aducea ploaie a trecut prin Letonia dinspre nord.

ADVERTISEMENT

În oraşul-port Liepaja (sud-vest), viteza vântului a atins 31,4 de metri pe secundă, iar în portul Ventspils (nord-vest) 29 de metri pe secundă, mai notează sursa citată.

Furtuna puternică a întrerupt alimentarea cu energie electrică a aproximativ 4.000 de gospodării, în principal în zonele centrale şi de sud ale ţării, a declarat compania naţională de electricitate Sadales Tikls.

ADVERTISEMENT

Vreme rea și în Grecia. Inundații puternice, după trecerea furtunii Diomides

Furtuna Diomides a adus ninsori abundente și ploi abundente peste Grecia. Vremea severă a lăsat în urmă și două victime. Multe râuri s-au revărsat, iar mai multe sate de munte au fost temporar inaccesibile din cauza stratului de zăpadă important.

Mai multe localități au fost inundate în apropierea orașului Larissa, cel mai mare oraș din regiunea Thessalia din Grecia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri