Life

Cea mai puternică rugăciune de Buna Vestire. Se spune că deschide porțile Raiului dacă este rostită pe 25 martie

Cea mai răsunătoare închinăciune de Buna Vestire, pe 25 martie. Deschide ușile Cerului și îți va schimba complet viața.
25.03.2023 | 09:34
Cea mai puternica rugaciune de Buna Vestire Se spune ca deschide portile Raiului daca este rostita pe 25 martie
Cea mai răsunătoare închinăciune de Buna Vestire, pe 25 martie. Deschide ușile Cerului și îți va schimba complet viața. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cea mai puternică rugăciune de Buna Vestire. Se spune că deschide porţile Raiului dacă este rostită pe 25 martie când creștinii ortodocși se bucură de o sărbătoare cu cruce roșie care aduce numeroase tradiții și obiceiuri.

Cea mai răsunătoare închinăciune de Buna Vestire, pe 25 martie. Deschide ușile Cerului și îți va schimba complet viața

Buna Vestire de pe 25 martie este cinstită cum trebuie de credincioși prin intermediul cele mai răsunătoare închinăciuni despre care se spune că are puterea de a deschide ușile Cerului și face minuni remarcabile.

ADVERTISEMENT

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: «Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă», dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii.

În mâinile Tale este viața mea și fără Tine nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind aceasta, având dorința de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieții acesteia. 

ADVERTISEMENT

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns și nu este nimeni care să-mi aline durerea.

La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcută Ție, o familie peste care să se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale.

ADVERTISEMENT

Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Ferește-mă de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă-nșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească.

Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Tu știi, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea minții mele. Izbăvește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apasă. Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni!

ADVERTISEMENT

Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Tine-mi pun nădejdea. Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului și slavă Sfinților. Amin!”.

Ce sărbătorim, de fapt, de Buna Vestire, pe 25 martie

Oamenii pomenesc de Buna Vestire prima sărbătoare închinată Maicii Domnului care are loc în fiecare an în Postul Paștelui. Această zi este cunoscută în popor drept Blagoveștenia. Mai exact, este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Mesia.

Potrivit crestinortodox.ro, sărbătoarea este trecută cu 9 luni înainte de nașterea ca trup a Domnului care are loc întotdeauna pe 25 decembrie. Întruparea lui Iisus Hristos nu se petrece fără acordul Fecioarei Maria.

După ce rostește cuvintele „Fie mie după cuvântul tău”, Fiul lui Dumnezeu se pogoară în pântecele sale prin Duhul Sfânt pentru a Se înomeni. În felul acesta Buna Vestire devine temeiul tuturor praznicelor pentru că toate celelalte mântuiri serbate derivă din ea.

ADVERTISEMENT