Life

Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o spui de Sfinții Constantin și Elena. Aduce liniște sufletească

19.05.2020 | 17:29
Cea mai puternica rugaciune pe care e bine sa o spui de Sfintii Constantin si Elena Aduce liniste sufleteasca
Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Constantin și Elena. Sursa foto: pagenews.gr
ADVERTISEMENT

Îți prezentăm cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o spui de Sfinții Constantin și Elena, sărbătoare care are loc an de an pe 21 mai.

Constantin cel Mare, cel care a scos creștinii de sub prigoană

Împărații Constantin și Elena, „cei întocmai cu Apostolii” au fost cei care au scos creștinismul din catacombe, după cum se arată în textele teologilor.

ADVERTISEMENT

Constantin cel Mare a fost primul fiu al lui Constantins Chlorus și al Elenei, proclamat august în anul 306., atunci când a înnobilat-o pe mama sa, Elena, cu titlul „Doamna prea nobilă”, primind apoi și ea distincția de Augustă.

Constantin cel Mare este amintit încă din clasele primare la orele de teologie drept cel care a dat Edictul de la Milano, în anul 313, prin care religia creștină devine o religie pe care oamenii o pot practica.

ADVERTISEMENT

Rugăciune către Sfinții Constantin și Elena

Sfântul Constantin a făcut mai multe lucruri, nu doar introducerea celebrului edict. De pildă, a scutit Biserica de dări, lucru care i-a înfuriat pe cei care dețineau temple păgâne, la care oamenii se închinau contra cost, potrivit creștinortodox.ro

Totodată, a înlăturat pedepsele anti-creștine, a generalizat duminica drept zi de repaus în Imperiul Roman și a interzis prin lege adulterul, avortul ori abandonarea copiilor sau punerea lor în vânzare chiar și din motive de sărăcie.

ADVERTISEMENT

Iată, mai jos, una dintre cele mai importante rugăciuni pe care e bine să o spui pe 21 mai către Sfinții Constantin și Elena:

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

ADVERTISEMENT

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Vezi aici și care sunt tradițiile și obiceiurile pe care e bine să le respecți de Sfinții Constantin și Elena.

ADVERTISEMENT