Life

Cea mai rapidă prăjitură cu struguri. Cum se prepară fructele sezonului într-un desert delicios

Îți spunem cum să prepari cea mai bună prăjitură cu struguri, fructele sezonului! Este totodată o rețetă care se face repede și ușor.
30.08.2021 | 13:46
Cea mai rapida prajitura cu struguri Cum se prepara fructele sezonului intrun desert delicios
ADVERTISEMENT

Este cea mai rapidă prăjitură cu struguri pe care o poți prepara și tu, un desert delicios, de sezon, cu care îi cucerești definitiv pe musafiri și pe cei din familia ta.

Pentru această prăjitură vei avea nevoie de 120 de grame de unt topit, 200 de grame de făină, 65 de grame de zahăr, coaja de la o lămâie, vanilie, 250 de grame de struguri mici, 3 ouă și 5 grame de praf de copt.

ADVERTISEMENT

Sparge cele trei ouă cu atenție și amestecă folosind un tel sau o lingură până când devine totul omogen. Pune în ouăle bătute zahărul și continuă să amesteci.

Rețetă de prăjitură cu struguri. Se prepară repede și ușor

Zahărul trebuie să se încorporeze bine în ouăle pregătite pentru aluatul prăjiturii. Poți folosi orice tip de zahăr. Cel brun este ideal pentru această rețetă, însă desertul poate fi preparat și cu zahărul alb.

ADVERTISEMENT

Topește untul înainte de a-l răsturna peste ouăle îndulcite. Folosește din nou telul și amestecă bine în continuare. Trebuie să ai grijă să nu se formeze cocoloașe. Untul topit trebuie să se integreze perfect.

Urmează apoi să razi coaja de la o lămâie peste amestecul inițial. În legătură cu vanilia, două lingurițe de esență din comerț vor fi suficiente. Vanilia se pune după ce ai amestecat coaja rasă de la lămâie. Îi va conferi un gust aparte aluatului tău.

ADVERTISEMENT

Separat, amestecă făina cu praful de copt și apoi presară totul treptat peste compoziția din ouă, în timp ce amesteci încet.

200 de grame de făină sunt mai mult decât suficiente pentru ca prăjitura să aibă o consistență groasă.

ADVERTISEMENT

Desertul e gata în 30 de minute

Înainte de a adăuga strugurii negri, spală-i bine, lasă-i la uscat și trece-i prin făină. Strugurii trebuie amestecați bine în prăjitură pentru ca ei să fie distribuiți cât se poate de uniform în aluat.

Folosește un vas pe care îl poți introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Vasul trebuie uns bine cu făină și unt înainte de a adăuga aluatul. Nivelează bine aluatul în vasul pe care îl bagi în cuptor.

Prăjitura preparată în doar câteva minute (dacă ai mixer, lucrurile merg și mai repede) trebuie să stea doar 30 de minute în cuptor.

După o jumătate de oră, desertul cu struguri este gata. Rețeta descrisă a fost publicată pe pagina de Youtube Anne Cuisine.

 

ADVERTISEMENT