Pandișpanul pufos este un desert care te trimite instant cu gândul la copilărie. Nu puțin sunt cei care îl preparau pentru cei mici pentru a le satisface pofta de dulce.
Deși găsim pandișpan și în comerț, nimic nu se compară cu gustul de acasă, proaspăt și cu umplutura mult dorită.
Raluca Busioc, o promotoare a fascinantei comune turistice Dâmbovicioara din Argeș, a prezentat rețeta cea mai simplă pentru un pandișpan pufos, delicios, și cu umplutură de fructe, gem, ori ciocolată, după preferințe.
Dacă încă ții post, atunci poți încerca și rețeta de pandișpan de post, care este la fel de simplă.
Promotoarea spune că avem nevoie de doar câteva ingrediente foarte simple, iar modul de preparare nu e deloc unul complicat. Astfel, pentru a prepara rețeta de pandișpan pufos avem nevoie de:
În ceea ce privește modul de preparare, acesta este extrem de simplu. Important este să respectăm ordinea ingredientelor, astfel încât, la final, preparatul nostru să aibă textura dorită.
Prima oară batem albușurile cu zahăr până când totul se face spumă, iar mai apoi se adaugă gălbenușurile, dar și praful de copt care se stinge cu zeamă de lămâie.
Adăugăm apoi și lingurile de ulei, apa fierbinte, dar și făina și amestecăm totul foarte bine.
Compoziția o vom pune într-o tavă, iar deasupra ei punem gemul, ciocolata, sau fructele, în funcție de preferințe, iar totul se bagă la cuptor.
”Se acceptă orice combinație între pandișpan și fructe, gem sau ciocolată, după gustul fiecăruia! Se savurează din plin. Poftă bună!”, le-a dezvăluit Raluca Busioc, urmăritorilor săi care vor să se bucure de un desert cât se poate de sănătos și simplu de preparat.
Dacă vrei să încerci un alt desert și mai simplu de preparat și care este și de post, atunci poți să prepari prăjitura cu banane și ciocolată, pentru care ai nevoie de doar două ingrediente.