Fotbal intern

Cea mai rapidă schimbare într-un Dinamo – FCSB! Geani Creţu a prins 90 de secunde în derby şi a ieşit înjurând

03.02.2021 | 21:12
Cea mai rapida schimbare intrun Dinamo  FCSB Geani Cretu a prins 90 de secunde in derby si a iesit injurand
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB, meciul din etapa a 21-a din Liga 1, a adus cea mai rapidă schimbare într-un “Derby de România”. Geani Creţu, unul dintre jucătorii U21 din lotul lui Jerry Gane, a prins doar 90 de secunde pe teren.

Introducerea lui Geani Creaţu în primul “11” la Dinamo a fost contestată de fanii lui Dinamo, însă fotbalistul de 21 de ani a bifat doar un minut şi 30 de secunde pe teren. Ca o tradiţie, apărută după schimbarea regulii U21, unul dintre jucătorii tineri este sacrificat de antrenor mai mereu.

ADVERTISEMENT

Geani Creţu, în istoria meciurilor Dinamo – FCSB. Cea mai rapidă schimbare într-un “Derby de România”

De această dată, Geani Creţu a fost fotbalistul sacrificat de Jerry Gane. După 90 de scunde pe teren, mijlocaşul de 21 de ani a fost înlocuit cu Vlad Achim. Decizia “câinilor” devine un record pentru “Derby de România”, din moment ce a fost cea mai rapidă schimbare din istoria meciurilor între cele două rivale.

Decizia lui Jerry Gane l-a scos din sărite pe Geani Creţu, care spera că va juca mai mult în Dinamo – FCSB. Imediat după ce a ieşit de pe teren, fotbalistul de 21 de ani a înjurat şi a plecat direct la vestiare.

ADVERTISEMENT

La meciul din tur, jucat pe 3 octombrie 2020, Andreas Mihaiu a fost fotbalistul schimbat timpuriu de Cosmin Contra. După 22 de minute din FCSB – Dinamo 3-2, “Guriţă” l-a scos pe mijlocaşul de 22 de ani şi l-a introdus pe Deian Sorescu.

Jerry Gane şi-a bătut recordul pentru cea mai rapidă schimbare

Rămas la Dinamo, după ce Cosmin Contra a părăsit formaţia, Jerry Gane a fost printre puţini antrenori care nu au efectuat schimbări rapide. Ajuns la al 10-lea meci pe banca echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare, tehnicianul de 49 de ani a mai făcut o singură dată o mutare în startul meciului.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în meciul Dinamo – CFR Cluj 0-2, când Jerry Gane l-a schimbat pe Cătălin Măgureanu cu Aleix Garcia după şapte minute. În rest, de cele mai multe ori, antrenorul “câinilor” făcea prima schimbare după pauză.

Geani Creţu, minute puţine la Dinamo

Revenit după împrumutul la Rapid, unde a jucat în sezonul 2019-2020, Geani Creţu a prins puţine minute în actuala stagiune. După ce a fost integralist în meciul cu Hermannstadt, jucat în prima etapă a campionatului, mijlocaşul central a mai prins opt meciuri în tricoul “câinilor”.

ADVERTISEMENT

Geani Creţu a bifat 359 de minute la Dinamo în sezonul 2020-2021, iar în meciul cu FCSB din turul campionatului nu a prins lotul. Pe lângă postul de mijlocaş central, fotbalistul de 21 de ani a mai evoluat ca fundaş dreapta sau mijlocaş dreapta.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT