News

Cea mai scumpă proprietate a anului 2023, scoasă la licitație. A aparținut unui politician găsit spânzurat. Care este legătura lui cu Neculai Onțanu

Moștenirea de milioane de euro a unui fost consilier a fost scoasă la licitație. Care este legătura lui cu Neculai Onțanu și cui datora bani fostul poprietar.
26.04.2023 | 11:03
Cea mai scumpa proprietate a anului 2023 scoasa la licitatie A apartinut unui politician gasit spanzurat Care este legatura lui cu Neculai Ontanu
Nepotul lui Neculai Onțanu a fost găsit spânzurat în mașină. Anchetatorii spun că s-a sinucis. Un teren al acestuia a fost scos la licitație / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / executori.ro
ADVERTISEMENT

Un teren de 8.000 mp situat într-una dintre cele mai scumpe zone din București- Ilfov, pe strada Iancu Nicolae nr 67, va fi scos la licitație. Imobilul a aparținut unui milionar care a fost găsit spânzurat în toamna anului trecut.

Prețul astronomic la care va fi scos la licitație terenul milionarului Măndescu

Licitația este programată pe data de 3 mai, la sediul executorului judecătoresc, iar prețul de plecare este unul astronomic: 22.855.996 lei (inclusiv TVA), adică aproximativ 4,5 milioane euro. Doar cauțiunea (înscrierea la licitație) costă 450.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Terenul se află în Băneasa, în apropiere de Grădina Zoologică, Mall Jolie Ville, Școala Americană, etc. El încă este în proprietatea firmei New Era System SRL, cel puțin până când acesta va fi valorificat la licitație. Dacă nu se va găsi un cumpărător, prețul urmează să scadă, succesiv, cu 25% din valoarea fixată de evaluator (până la cel mult 50% din valoare). Oricum, miza este una uriașă, pentru că zona este în plină dezvoltare, cu prețuri care pot ajunge și la câteva mii de euro pe metru pătrat.

Societatea executată, New Era System SRL, a aparținut, până anul trecut, unui fost consilier local al sectorului 2, pe nume Silviu Măndescu. Despre acesta, presa a scris că era nepotul lui Neculai Onțanu.

ADVERTISEMENT

Scena șocantă a morții nepotului fostului primar Onțanu

În iunie 2022, Silviu Măndescu a fost găsit mort, pe un câmp din satul Căciulați, județul Ilfov. Scena a fost de-a dreptul șocantă, fostul consilier fiind găsit spânzurat de bara transversală a plafonului automobilului cu care circula.

Silviu Măndescu dipăruse de acasă cu o zi înainte, iar familia era îngrijorată de starea emoțională a bărbatului, mai ales că se știa că acesta avea probleme financiare. Măndescu avea 52 de ani și nu a lăsat niciun bilet de adio prin care să-și justifice fapta. Mai mult, cu doar câteva săptămâni înainte, el își sărbătorise ziua de naștere și organizase o petrecere la care s-a comportat absolut normal, fără să dea de bănuit că suferă vreo depresie. Cu toate acestea, anchetatorii au mers încă din primul moment pe varianta sinuciderii.

ADVERTISEMENT

Silviu Măndescu fusese în centrul unui scandal, în 2006, atunci când a luat în concesiune un teren în parcul Grădina Icoanei. Ulterior, spațiul a fost preluat de restaurantul Gargantua, care a fost ridicat pe locul unde fusese o toaletă publică, potrivit b365.ro. De asemenea, Siviu Măndescu a fost și vicepreședinte al UNPR Sector 5.

Silviu Măndescu îi datora bani unui fost șef de bursă

Cu toate că declarația de avere de pe vremea când era consilier nu era deloc una impresionantă, Silviu Măndescu ajunsese, în ultimii ani, un jucător important pe piața imobiliară. El era deținătorul Strip Mall din Pipera/Tunari, administra hotelul Bliss (pe care îl scosese la vânzare pentru 3,3 milioane euro) și dezvolta proiectul imobiliar New Era Residence.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentelor consultate de FANATIK, societatea New Era System SRL a fost executată silit la cererea companiei Comset Construct SA, controlată de omul de afaceri Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Sibex, care își pregătește intrarea pe piața imobiliară cu un cartier pe o suprafață de 6.000 mp, în spatele autogării IDM Basarab.

După moartea lui Silviu Mănescu, New Era System SRL a fost preluată de soția acestuia, Alina Beatrice. Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, societatea are datorii de 16,6 milioane lei, însă a terminat anul 2022 cu un profit de 642.000 de lei, la o cifră de afaceri de 2,45 milioane lei. În urmă cu o lună, compania a formulat o contestație la executare împotriva Comset.

ADVERTISEMENT
Tags: