Life

Cea mai scurtă rugăciune, dar și cea mai puternică. Poate fi rostită în orice moment al zilei

Rugăciunile aduc liniște, pace și fericire în familie, cât și în suflet, dar este una singură care are numai câteva cuvinte, toate puternice.
17.08.2021 | 23:00
Cea mai scurta rugaciune dar si cea mai puternica Poate fi rostita in orice moment al zilei
Cea mai scurtă rugăciune, dar și cea mai puternică. Poate fi rostită în orice moment al zilei. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Atunci când oamenii se simt neliniștiți sau trec prin momente neplăcute își îndreaptă privirea către Cer și îndreaptă o rugă care să le mai aline suferința pe care o poartă.

Cea mai scurtă și cea mai puternică rugăciune din lume se poate rosti în orice moment al zilei, fie că ești acasă sau la locul de muncă, pe stradă sau în vârful muntelui.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea Inimii, așa cum apare în cărțile bisericești, are numai cuvinte simple și credincioșii își vor găsi răspunsul atunci când îl caută, indiferent de problema pe care o au.

Care este cea mai puternică rugăciune din lume. Este nevoie doar de câteva cuvinte simple

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa). Amin”, este cea mai simplă și mai puternică rugă către Divinitate.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea Inimii se rostește cât mai des posibil, cel mai important este să fii implicat trup și suflet atunci când spui cuvintele de mai sus.

De asemenea, oamenii nu trebuie să fie cu gândul la nicio altă acțiune atunci când se închină către cel de Sus, metoda de curățire a sufletului fiind dusă la bun sfârșit dacă este pură.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care rugăciunea inimii este cea mai puternică

Numită și rugăciunea lui Iisus, aceasta este considerată cea mai puternică rugăciune pentru că este folositoare în toate împrejurările vieții. Ne învață acest lucru și Arsenie Boca.

„A ne ruga înseamnă a ne înălța spiritul și inima către Dumnezeu pentru a-I aduce laudele noastre, a-i expune grijile noastre și a-I implora ajutorul”, spunea părintele, scrie libertateapentrufemei.ro.

ADVERTISEMENT

În plus, rugăciunea inimii este una dintre cele mai profunde și mistice rugi pentru că este extrem de practică prin scurtimea sa și prin repetarea ei ordonată.

Credincioșii o pot reține foarte ușor, repetiția fiind foarte importantă, lucru care este valabil și pe Muntele Athos prin intermediul formelor „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine” și „Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă”.

Concret, rugăciunea inimii este cea mai puternică tocmai pentru că poate fi spusă neîncetat, indiferent de oră sau locul în care te afli.

ADVERTISEMENT