Life

Cea mai simplă rețetă de ciorbă de pui a la grec. Este delicioasă și perfectă pentru lunile de toamnă

Ciorba de pui a la grec este o rețetă simplă pentru iubitorii de supe drese cu smântână și ou. Este delicioasă și perfectă mai ales în lunile reci de toamnă.
23.10.2022 | 15:34
Cea mai simpla reteta de ciorba de pui a la grec Este delicioasa si perfecta pentru lunile de toamna
Cea mai simplă rețetă de ciorbă de pui a la grec. Este delicioasă și perfectă pentru lunile de toamnă. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Odată cu venirea lunilor reci de toamnă o rețetă simplă de ciorbă de pui a la grec este recomandarea perfectă pentru împătimiții supelor calde.

Secretul unei ciorbe de pui a la grec delicioase

Ciorba de pui a la grec este un preparat simplu de gătit pentru orice gospodină. Deși este dreasă cu smântână și ou, este ușoară, dar în același timp suficient de sățioasă.

ADVERTISEMENT

Ingredientele necesare acestui fel de mâncare sunt următoarele:

  • 1 pui de 1-1,5 kg
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 morcovi (în funcție de mărime)
  • 2-3 fire de păstârnac
  • țelină (după gust)
  • 2 foi de dafin
  • ½ de cană de orez (125 ml.)
  • zeama de la 1-2 lămâi (după gust)
  • 3-4 gălbenușuri
  • 150-200 de ml. de smântână
  • mărar și pătrunjel verde
  • sare și piper

Avem totul pregătit, să-i dăm drumul la gătit. Avem de urmat câțiva pași esențiali.

După porționarea puiului, îl punem în oală la fiert. Așteptăm să dea în primul clocot, apoi aruncăm apa și punem din nou. Adăugăm puțină sare. Ajută la colectarea spumei care se formează, pe care o vom îndepărta de câte ori e nevoie.

ADVERTISEMENT

Între timp tăiem legumele și zarzavaturile în forma pe care dorim să le servim, cubulețe sau julien. Țineți cont, le adăugați când nu se mai formează spumă.

Se lasă pe foc până când legumele și carnea sunt bine fierte. Se mai completează cu apă fierbinte dacă scade prea mult.

ADVERTISEMENT

Pentru cei cărora nu le place pielița de la pui, se îndepărtează. Este opțional. Carnea fără oase și pieliță se taie în bucați și se lasă deoparte.

În zeama rămasă se adaugă orezul, după umflare se pune carnea porționată, dar și sarea și piper, și se mai lasă să dea într-un clocot.

ADVERTISEMENT

Cum se drege ciorba pentru a nu se tăia

Separat se pun într-un bol galbenușurile și zeama celor 1-2 lămâi. Ingredientele care dau specificul ”a la grec” al ciorbei. Se bat bine cu furculița, după care se completează încet cu smântâna.

Un polonic cu zeama fierbinte de ciorbă se toarnă peste amestecul cu galbenușuri, lămâie și smântână.

Pasul următor presupune turnarea melajului în ciorbă, neapărat trasă de pe foc. Temperatura înaltă din oala va găti gălbenușurile fără sa fie nevoie de fierbere. Dacă o puneți iar pe foc, ciorba se va taia. Celor cărora le plac verdețurile se adaugă mărarul și pătrunjelul direct în oală, dacă nu, se lasă separat doar pentru doritori.

Poftă bună!

ADVERTISEMENT