Odată cu venirea lunilor reci de toamnă o rețetă simplă de ciorbă de pui a la grec este recomandarea perfectă pentru împătimiții supelor calde.
Ciorba de pui a la grec este un preparat simplu de gătit pentru orice gospodină. Deși este dreasă cu smântână și ou, este ușoară, dar în același timp suficient de sățioasă.
Ingredientele necesare acestui fel de mâncare sunt următoarele:
Avem totul pregătit, să-i dăm drumul la gătit. Avem de urmat câțiva pași esențiali.
După porționarea puiului, îl punem în oală la fiert. Așteptăm să dea în primul clocot, apoi aruncăm apa și punem din nou. Adăugăm puțină sare. Ajută la colectarea spumei care se formează, pe care o vom îndepărta de câte ori e nevoie.
Între timp tăiem legumele și zarzavaturile în forma pe care dorim să le servim, cubulețe sau julien. Țineți cont, le adăugați când nu se mai formează spumă.
Se lasă pe foc până când legumele și carnea sunt bine fierte. Se mai completează cu apă fierbinte dacă scade prea mult.
Pentru cei cărora nu le place pielița de la pui, se îndepărtează. Este opțional. Carnea fără oase și pieliță se taie în bucați și se lasă deoparte.
În zeama rămasă se adaugă orezul, după umflare se pune carnea porționată, dar și sarea și piper, și se mai lasă să dea într-un clocot.
Separat se pun într-un bol galbenușurile și zeama celor 1-2 lămâi. Ingredientele care dau specificul ”a la grec” al ciorbei. Se bat bine cu furculița, după care se completează încet cu smântâna.
Un polonic cu zeama fierbinte de ciorbă se toarnă peste amestecul cu galbenușuri, lămâie și smântână.
Pasul următor presupune turnarea melajului în ciorbă, neapărat trasă de pe foc. Temperatura înaltă din oala va găti gălbenușurile fără sa fie nevoie de fierbere. Dacă o puneți iar pe foc, ciorba se va taia. Celor cărora le plac verdețurile se adaugă mărarul și pătrunjelul direct în oală, dacă nu, se lasă separat doar pentru doritori.
Poftă bună!