Dacă vrei o rețetă simplă de musaca cu vinete, există una care datează de zeci de ani, dar pe care gospodinele o prepară și în ziua de astăzi. Preparatul va fi unul sățios și aromat, pe placul tău și al persoanelor dragi.
Atunci când vine vorba despre preparate culinare delicioase, dar și sățioase, musacaua se numără printre preferințele multor persoane.
Acest fel de mâncare este consumat mai ales în țările din Balcani și din Orientul Îndepărtat. Preparatul este apreciat și în România și conține ingrediente simple, care se îmbină perfect cu condimentele utilizate.
Rețeta poate să difere în mai multe zone din România și se prepară, în general, din straturi de carne tocată împreună cu cartofi sau felii de vânătă prăjită.
De-a lungul timpului, rețeta de musaca a fost adaptată în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia în parte. Sunt și unele variante de post, care sunt la fel de delicioase.
Există, însă, o rețetă care s-a păstrat și cu care îi vei impresiona pe cei dragi. Aceasta datează încă din 1957 și nu este deloc greu de preparat.
Pentru această rețetă, ai nevoie de 2 – 3 vinete, câteva linguri de făină, un pahar de ulei, un kg de carne tocată, 2 – 3 cepe și un ou. De asemenea, mai ai nevoie de mărar, pătrunjel, roșii, sare, piper, pesmet și untură (opțional).
Se spală vinetele, apoi se taie pe lungime pentru a fi decojite. După aceea, trebuie tăiate în felii și date prin făină, apoi prăjite. Următorul pas constă în a tăia cepele mărunt. Acestea trebuie, apoi, călite.
Carnea tocată se amestecă cu ceapa, oul, sarea, piperul, mărarul și pătrunjelul. Trebuie să decojești roșiile, apoi să le taie felii.
Într-o tavă care trebuie unsă cu ulei sau cu untură, se pune un strat de pesmet, după care trebuie adăugate feliile de vinete. Stratul următorul trebuie să fie din carne tocată, apoi de roșii.
Procesul trebuie repetat până când tava se umple, notează click.ro. Vinetele trebuie să reprezinte ultimul strat din tavă.
Dacă vrei ca musacaua să fie mai aromată, poți adăuga usturoi în compoziția cărnii tocate sau smântână. Aceasta din urmă trebuie să aibă un procentaj mai mare de grăsimi.
Musacaua se pune la cuptor, care trebuie preîncălzit la 180 – 200 de grade, timp de 20 – 30 de minute. Preparatul este gata atunci când capătă culoare.
După ce musacaua este gata, aceasta trebuie scoasă din cuptor și lăsată la răcit timp de câteva minute. Poți adăuga mărar și pătrunjel peste preparat, în funcție de preferințe. Poftă bună!