Care este cea mai simplă rețetă italiană făcută în casă. Ai nevoie de foarte puține ingrediente și se prepară foarte repede. Este delicioasă și sățioasă.
Unul dintre cele mai apreciate preparate din toată lumea este pizza. Originară din Italia, pizza este disponibilă în numeroase feluri, pentru gustul fiecărei persoane în parte.
Pizza este adorată de multe persoane nu doar pentru că este delicioasă, însă e și ușor de făcut acasă, în propria bucătărie. Indiferent de tipul de pizza, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
În plus, este un preparat care se face rapid, așa că este perfect dacă vrei să gătești ceva fără un efort prea mare. Dintre toate rețetele de pizza, există una foarte simplă, dar delicioasă și sățioasă.
Mai exact, este vorba despre pizza Margherita, cea mai simplă dintre toate, care are la bază foarte puține ingrediente. Este gustoasă și sățioasă, bazată pe sos de roșii, mozzarella și busuioc.
Pentru această pizza, ai nevoie de 300 g făină albă, 200 ml apă caldă, 5 g drojdie uscată, 10 g sare, 500 ml sos de roșii, 50 ml ulei de măsline, 200 g mozzarella, 20 g frunze de busuioc și sare și piper după gust.
Modul de preparare pentru această pizza este foarte simplu. Se prepară mai întâi aluatul, astfel că se amestecă făina, apa caldă și drojdia uscată. Se frământă timp de aproximativ 10 minute, până când aluatul devine elastic și nu se lipește.
Bolul se acoperă cu un prosop curat, iar aluatul se lasă la crescut timp de aproximativ o oră sau până când volumul său este dublu, potrivit top10retete.ro.
În acest timp, se pregătește sosul de roșii. Într-o cratiță, se adaugă uleiul de măsline, apoi sosul de roșii. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert timp de aproximativ 15 – 20 de minute, la foc mic. Se lasă până când aromele se dezvoltă și se îngroașă.
După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în două bucăți. Fiecare se întinde pe o planșetă cu făină și se formează două cercuri cu un diametru de aproximativ 30 cm.
Fiecare cerc trebuie așezat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde sos de roșii peste fiecare cerc, apoi se adaugă mozzarella tăiată bucățele. Se adaugă și frunzele de busuioc, rupte în bucăți mai mici.
Pizza se lasă la copt timp de aproximativ 12 – 15 minute, în cuptorul preîncălzit la 220 °C. Atunci când aluatul este auriu și crocant, pizza este gata. Poftă bună!