Life

Cea mai simplă rețetă de tiramisu. Desertul perfect și rapid, fără coacere, pentru weekend

14.05.2021 | 23:04
Cea mai simpla reteta de tiramisu Desertul perfect si rapid fara coacere pentru weekend
ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă cea mai simplă rețetă de tiramisu. Este desertul perfect și rapid, fără coacere, pentru weekend.

Rețeta este una delicioasă și foarte ușor de preparat. Nu necesită coacere, deci nici timpul de pretrecut în bucătărie nu va fi foarte lung.

ADVERTISEMENT

Un detaliu important pentru reușita acesteia, este calitatea produselor folosite. Acestea trebuie să fie foarte proaspete.

Cea mai simplă rețetă de tiramisu. Desertul perfect și rapid, fără coacere, pentru weekend

Ingrediente

Pentru crema tiramisu este nevoie de 500 de grame mascarpone, cinci ouă cât mai proaspete, 120 de grame de zahăr și un pachet de pișcoturi. În plus, este nevoie și de cacao, pentru ornarea desertului.

ADVERTISEMENT

Pentru siropul de cafea este nevoie de 700 ml espresso, trei linguri de cremă de whiskey, esență de vanilie și trei linguri de zahăr.

Mod de Preparare

În primul rând, se prepară cafeaua. Ar fi bine să fie pregătită într-un aparat special, dar se poate face și clasic. După ce s-a răcit, se adaugă crema de whiskey, esența de vanilie și zahărul. Amestecul se ține la frigider.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este pregătirea cremei tiramisu. Ouăle trebuie separate cu foarte mare grijă, astfel încât în albușuri să nu se regăsească nicio picătură din gălbenușuri.

Albușurile se bat foarte bine. Trebuie să devină ferme și pufoase. Când recipientul în care au fost puse se mișcă, conținutul ar trebui să rămână pe loc.

ADVERTISEMENT

Gălbenușurile și zahărul se bat separat. Când sunt gata, trebuie să se deschidă puțin la culoare și să își mărească volumul.

Ulterior, peste crema de gălbenușuri, se adaugă mascarpone. Se amestecă, la viteză medie, pentru aproximativ cinci sau șase minute.

În amestecul de mai sus se încorporează albușurile, treptat, folosind o spatulă. Se amestecă de jos în sus.

Totul se va „asambla” într-o tavă cu peteții înalți. Se pune un strat de jumătate de centimetru de cremă. Pișcoturile se trec prin siropul de espreso, foarte rapid pentru a nu se fărâmița, și se pun peste cremă.

Se adaugă un alt strat de cremă, de data aceasta folosind jumătate din cantitatea rămasă, și un nou strat de pișcoturi. De data aceasta, pișoturile se vor așeza invers față de primul rând, dacă primul rând a fost așezat pe lungime, al doilea se va pune pe lățime.

Deasupra se va așesa și ultimul strat de cremă. La final, desertul se pudrează cu cacao din abundență și se păstrează la rece pentru trei sau patru ore, înainte de servire.

ADVERTISEMENT