Life

Cea mai simplă rețetă dulce de post. Tarta cu gem de caise este extrem de gustoasă și sănătoasă

Din fericire, există nenumărate rețete dulci de post pe care le putem prepara în această perioadă. Una dintre ele este chiar cea pentru tarta cu gem de caise.
19.11.2022 | 13:21
Cea mai simpla reteta dulce de post Tarta cu gem de caise este extrem de gustoasa si sanatoasa
Rețeta de post pentru tarta cu gem de caise este foarte simplă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În perioada postului, există niște restricții alimentare care ne pot afecta, iar cei care iubesc dulciurile știu cel mai bine acest lucru.

Rețeta pentru tarta de post cu gem de caise

Să nu uităm însă că Postul Crăciunului, care deja a început, este unul destul de ușor, având în vedere că sunt destul de multe zile în care avem dezlegare la pește.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, dacă nu reușim să ne abținem de la dulce, găsim soluții. Una dintre ele este rețeta pentru tarta cu gem de caise, extrem de ieftină și ușor de preparat.

Dacă avem acasă și un borcan de gem, atunci lucrurile vor fi cu mult mai simple. Iată care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă dulce de post:

ADVERTISEMENT
  • 350 gr făină
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml apă plată sau apă minerală, rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 30 gr zahăr pudră
  • 3 gr praf de copt.

Pentru umplutură, dar și pentru decor vom mai avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 gr gem de caise
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie în primul rând de un bol foarte mare unde vei prepara aluatul, dar și de un mixer de mână, sau un tel.

ADVERTISEMENT

Prima oară se pun în bol făina, zahărul pudră, sarea, dar și praful de copt și se amestecă bine. Treptat, se adaugă uleiul, iar compoziția se amestecă bine până devine nisipoasă.

Adăugăm apoi și apa și amestecăm până când aluatul devine elastic.

Se pregătește apoi forma de tartă, care se unge cu ulei și se presară deasupra puțină făina, apoi, pe masa de lucru, răsturnăm aluatul.

ADVERTISEMENT

Din întreaga compoziție rupem o bucată mică, mai exact un sfert, iar cu ajutorul unui sucitor întindem patria mare de aluat într-o foaie mai mare decât cea a formei de copt.

Cum obținem o tartă cu gem apetisantă

Aluatul se rulează pe sucitor și se pune apoi în forma de tartă. Se poate modela cu degetele, dacă este nevoie, astfel încât să poată fi întins pe toată forma.

Cu o furculiță înțepăm aluatul dintr-un loc în altul, asfel încât acesta să fie bine copt, iar gemul se întinde uniform peste aluat.

Pentru că ne-a rămas niște aluat și pe acesta îl vom întinde într-o foaie circulară, pe care apoi o vom tăia în fâșii cu un cuțit. Toate acestea fâșii le vom pune deasupra gemului.

Ele vor da un aspect de grilaj tartei noastre cu gem de caise, făcând-o pe cât de delicioasă, pe atât de apetisantă.

Preparatul se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, la temperatura de 180 de grade celsius. De abia după ce s-a răcit, tarta de post cu gem de caise poate fi tăiată și consumată.

Dacă ești un mare iubitor de dulciuri, atunci trebuie să încerci neapărat și rețeta de post pentru negresă, care de asemenea este delicioasă.

ADVERTISEMENT