O rețetă de pandișpan de post este exact ceea ce ai nevoie în această perioadă a Postului Mare, cel mai restrictiv dintre toate. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
În perioada postului există o mulțime de rețete pe care le poți încerca acasă, inclusiv deserturi. Doar pentru că nu poți consuma ouă și produse lactate nu înseamnă că nu poți pregăti ceva dulce și delicios, cum ar fi pandișpanul.
Pandișpanul de post se prepară mai ușor decât cel clasic, care conține albușuri și lapte. Se face și mai rapid, așa că nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.
Este important să respecți ingredientele și modul de preparare, iar rezultatul va fi conform așteptărilor. Iată care este lista de ingrediente pentru acest preparat de post!
Se amestecă, mai întâi, ingredientele lichide. Uleiul, apa și esențele se pun la un loc, apoi se dizolvă zahărul și praful de sare în ele.
Separat, se amestecă făina cu praful de copt. Ar fi bine să cerni făina de 2 – 3 ori. După ce zahărul s-a dizolvat complet, se pot adăuga făina și praful de copt, potrivit eva.ro. Se amestecă ușor și se pune făina în ploaie, puțin câte puțin.
Dacă vrei ca pandișpanul de post să fie mai dulce, îl poți prepara cu fructe, cele mai bune variante fiind vișinele sau caisele. Poți adăuga orice fructe, dar nu uita să le treci prin făină înainte, pentru a nu ajunge în partea de jos a aluatului, pe fundul tăvii.
De asemenea, se pot adăuga și fructe confiate în pandișpan, dar și nuci sau migdale.