Life

Cea mai simplă rețetă de pandișpan de post. Este delicios și se prepară rapid

Află cum se prepară cea mai simplă rețetă de pandișpan de post. Nu îți ia deloc mult timp să-l pregătești, este delicios și perfect pentru această perioadă!
10.03.2022 | 14:22
Cea mai simpla reteta de pandispan de post Este delicios si se prepara rapid
Cea mai simplă rețetă de pandișpan de post. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

O rețetă de pandișpan de post este exact ceea ce ai nevoie în această perioadă a Postului Mare, cel mai restrictiv dintre toate. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Cea mai simplă rețetă de pandișpan de post. De ce ingrediente ai nevoie

În perioada postului există o mulțime de rețete pe care le poți încerca acasă, inclusiv deserturi. Doar pentru că nu poți consuma ouă și produse lactate nu înseamnă că nu poți pregăti ceva dulce și delicios, cum ar fi pandișpanul.

ADVERTISEMENT

Pandișpanul de post se prepară mai ușor decât cel clasic, care conține albușuri și lapte. Se face și mai rapid, așa că nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie.

Este important să respecți ingredientele și modul de preparare, iar rezultatul va fi conform așteptărilor. Iată care este lista de ingrediente pentru acest preparat de post!

ADVERTISEMENT

Ingrediente și mod de preparare

  • ½ cană de ulei (sau margarină)
  • o cană de apă minerală
  • o cană de zahăr
  • un praf de copt (7 – 10 g)
  • două căni și jumătate de făină
  • un praf de sare
  • esențe (după preferințe) sau coajă de lămâie/portocală

Se amestecă, mai întâi, ingredientele lichide. Uleiul, apa și esențele se pun la un loc, apoi se dizolvă zahărul și praful de sare în ele.

ADVERTISEMENT

Separat, se amestecă făina cu praful de copt. Ar fi bine să cerni făina de 2 – 3 ori. După ce zahărul s-a dizolvat complet, se pot adăuga făina și praful de copt, potrivit eva.ro. Se amestecă ușor și se pune făina în ploaie, puțin câte puțin.

Dacă vrei ca pandișpanul de post să fie mai dulce, îl poți prepara cu fructe, cele mai bune variante fiind vișinele sau caisele. Poți adăuga orice fructe, dar nu uita să le treci prin făină înainte, pentru a nu ajunge în partea de jos a aluatului, pe fundul tăvii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se pot adăuga și fructe confiate în pandișpan, dar și nuci sau migdale.