Nu e deloc dificil să te bucuri de gogoși pufoase și aromate. E important în primul rând ce ingrediente folosești. Totodată, ordinea, dar și alte mici detalii pot să facă diferența când vine vorba de preparatul final.
Când vine vorba de deserturi făcute în casă, deși există o mulțime de rețete delicioase, multe gospodine se feresc de ele. De cele mai multe ori poate dura să faci o banală gogoașă, ori un cozonac, având în vedere timpul de dospire ori de coacere.
Adevărul este însă că preparate celebre pe care le știm foarte bine pot fi făcute și mai repede. Asta nu înseamnă că nu vor fi delicioase, ci din contră, te-ar putea surprinde cu un gust și cu o textură inedită.
Rețeta simplă și rapidă pentru gogoși pufoase și aromate pe care ți-o prezentăm astăzi se face în doar câteva minute. Nu ai nevoie decât de niște ingrediente simple. Este vorba despre următoarele:
Pune toate ingredientele pe masa de la bucătărie și te poți apuca de treabă. Pentru a face gogoși pufoase și aromate, dizolvă în primul rând drojdia în apă călduță, alături de o lingură de zahăr și una de făină.
Ai grijă însă să nu pui apă fierbinte, ci doar călduță. Totul se amestecă bine, iar mai apoi se lasă să stea 15 minute. E suficient pentru a se activa, iar mai apoi o să devină spumos. Până trece timpul însă, nu vei sta degeaba.
Ia un bol mare și pune făină cernută, alături de zahărul vanilat, sarea, esența de vanilie, dar și restul de zahăr. Deasupra se adaugă maiaua, adică amestecul de drojdie făcut mai devreme și se frământă bine.
Adaugă treptat 50 de ml de ulei și frământă în continuare. Vei obține un aluat elastic, moale, dar și ușor lipicios. Acesta se lasă la dospit o oră până când își dublează volumul, iar mai apoi se răstoarnă pe o suprafață unde a fost presărată făină.
Întinde aluatul și ai grijă să ai o grosime de cam un centimetru. Pentru a face gogoșile folosește un pahar ori o formă rotundă. Lasă-le apoi să mai stea în jur de 20 de minute, acoperite cu un prosop.
Iar acum a venit momentul în care vei obține cele mai pufoase și aromate gogoși. Pune uleiul la încins și prăjește gogoșile pe ambele părți până când devin aurii. La final se scot pe un prosop de hârtie, iar odată ce s-au răcit ușor se pudrează cu zahăr pudră.