Life

Cea mai simplă rețetă pentru plăcinta cu cartofi. E perfectă pentru o masă în familie

Cea mai simplă rețetă pentru plăcinta cu cartofi poate fi preparată destul de repede și nu necesită nici prea multe ingrediente.
21.05.2023 | 13:23
Cea mai simpla reteta pentru placinta cu cartofi E perfecta pentru o masa in familie
Cea mai simplă rețetă pentru plăcinta cu cartofi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nu este deloc complicat să prepari rețeta pentru plăcinta cu cartofi. Această gustare este perfectă pentru o masă în familie, sau de ce nu, pentru niște invitați deosebiți. Nu doar că se prepară rapid, dar este și extrem de gustoasă.

Cea mai simplă rețetă pentru plăcinta cu cartofi

Plăcinta cu cartofi poate fi servită oricând, iar unele persoane spun că e mai bună și ca cea dobrogeană. Secretul este însă ca aceasta să fie consumată când este proaspătă. Atunci când este ușor călduță, plăcinta are un gust mult mai intens. Pe de altă parte, ea poate fi consumată și a doua zi.

ADVERTISEMENT

Ingredientele necesare pentru plăcinta cu cartofi sunt unele pe care oricine le are în casă. În primul rând este nevoie de opt cartofi, dar și de două cepe și șase ouă. În lista de ingrediente mai avem 50 de mililitri de ulei, dar și 50 de grame de făină alături de sare și piper.

Prepararea plăcintei nu este deloc dificilă. Prima oară se curăță și se taie cartofii. Aceștia trebuie să fie rași alături de cepe, iar ulterior storși pentru a elimina zeama. Între timp urmează restul ingredientelor de pe listă.

ADVERTISEMENT

Cele șase ouă se bat alături de făină, ulei, dar și de sare și piper după gust. Se mai pot adăuga și alte condimente pentru cei pretențioși. După ce compoziția este gata, se adaugă și ceapa răzuită alături de cartofi.

Ar fi bine ca înainte să te apuci de treabă să pui deja cuptorul la încălzit. În momentul în care vei băga compoziția de mai sus, acesta trebuie să ajungă deja la temperatura de 200 °C. Turnăm amestecul de cartofi pe o tavă tapetată și nivelăm. Acesta trebuie să stea la cuptor aproape o oră, până în momentul în care plăcinta cu cartofi este rumenită. Se porționează de abia după ce s-a răcit, pentru a nu ”strica” decorul.

ADVERTISEMENT

Rețeta pentru plăcinta cu brânză dulce și stafide

Iar pentru cei care vor o plăcintă delicioasă de tip desert, plăcinta cu brânză și stafide poate fi o alegere bună. Și această rețetă este una de altfel extrem de simplă, iar la final, rezultatul este unul extrem de-a dreptul savuros. 

La această rețetă în schimb, lista ingredientelor este una mai complexă. În ceea ce privește modul de preparare, gălbenușurile trebuie amestecate alături de zahăr vanilat, coajă de lămâie sau portocală, alături de smântână.

ADVERTISEMENT

Albușurile se bat separat, spumă, iar apoi vor fi adăugate peste bolul cu gălbenuș. Tot atunci se adaugă și stafidele. Această compoziție poate fi pusă fie în foi de plăcintă cumpărate, fie într-un aluat pregătit în casă.

Spre deosebire de plăcinta cu cartofi, plăcinta cu brânză dulce și stafide nu trebuie să stea la cuptor decât 30 de minute. Ea se poate orna cu zahăr pudră sau fructe, după preferință și se taie de asemenea când se răcește.

ADVERTISEMENT