Fotbal international

Cea mai slabă echipă din Europa, cu şanse mari să intre în istoria fotbalului

Benevento a stabilit un nou record negativ în Seria A, fiind singura echipă care are zero puncte în 11 partide disputate.  Micuţa echipă nou- promovată nu poate ţine piept nivelului ridicat...
01.11.2017 | 11:36
Cea mai slaba echipa din Europa cu sanse mari sa intre in istoria fotbalului

Benevento a stabilit un nou record negativ în Seria A, fiind singura echipă care are zero puncte în 11 partide disputate.  Micuţa echipă nou- promovată nu poate ţine piept nivelului ridicat din Seria A, devenind o “favorită” de a termina acest sezon pe ultimul loc.

Echipa antrenată de Roberto De Zerbi, fost campion al Ligii 1 cu CFR Cluj, a egalat recordul lui Grenoble care a acumulat 11 infrangeri consecutive în Ligue 1 in stagiunea 2009-20210, la finalul careia a şi retrogradat în cele din urmă. Golaverajul echipei Benevento este unul dezastruos, în 11 partide disputate au marcat doar de 4 ori şi au primit 29 de goluri. La echipă evoluează şi George Puşcaş , atacantul român care nu a reuşit să marcheze niciun gol în actualul sezon.

Benevento poate egala un record care datează din 1930

Dacă va pierde şi în meciul următor, Benevento va egala recordul european.  În 1930-1931, Manchester United a avut 12 infrangeri consecutive, retrogradând din prima liga engleză. Sunt şanse foarte mari să se întâmple acest lucru, Juventus Torino fiind următoarea sa adversară. Va urma apoi un meci acasă, relativ mai uşor, cu Sassuolo. Dacă elevii lui De Zerbi vor pierde şi în acest meci, Benevento va depăşi recordul european. Veştile proaste nu se termină aici, deoarece vor urma apoi meciuri grele cu Atalanta şi AC Milan, fiind şanse destul de mari să fie învinşi. Astfel, ei ar putea ajunge în istoria fotbalului european, cu 15 partide pierdute.

Ultima partidă a lui Benevento a fost acasă , în compania lui Lazio Roma, pierdut cu scorul de 1-5. La pauză, scorul era de 3-0 pentru “laziali”. George Puşcaş a fost rezervă. Urmatoarea partidă, cea cu Juventus va fi în deplasare, pe 5 noiembrie de la ora 16:00.