Life

Cea mai spectaculoasă stațiune din România. Străinii ar da bani mulți pentru o asemenea minune. Tratamentul SPA e natural și gratis pentru români

Cea mai spectaculoasă stațiune din România aduce numeroase avantaje pentru turiștii români. Puțini știu însă unde se află.
03.06.2023 | 11:00
Cea mai spectaculoasa statiune din Romania Strainii ar da bani multi pentru o asemenea minune Tratamentul SPA e natural si gratis pentru romani
Cea mai spectaculoasă stațiune din România. Sursă foto: Pinterest, YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai spectaculoasă stațiune din România oferă numeroase avantaje românilor. Străinii ar putea să plătească o avere pentru o asemenea minune, însă noi o avem aproape și ne putem bucura de ea gratuit.

Cea mai spectaculoasă stațiune din România

Despre ce stațiune din România este vorba? Băile Herculane. Cu siguranță ai mai auzit câte ceva despre ele. Poate nu știai însă că te poți bucura de anumite servicii în mod gratuit. În alte țări acestea ajung la prețuri record, așa că mai bine am profita de ele.

ADVERTISEMENT

La Băile Herculane, o stațiune din România care de altfel este una dintre cele mai apreciate, găsim 19 izvoare cu apă termală. Aici, apa are o temperatură cuprinsă între 40-60 de grade. Deci e o adevărată plăcere să stai în ea.

De asemenea, apele de aici sunt bogate în minerale. Cei care merg în această stațiune din România se bucură de numeroase avantaje, în special când vine vorba de sănătate. Și mai mult de atât, râul Cerna s-a transformat și el într-un SPA imens.

ADVERTISEMENT

Acesta se întinde pe o lungime de patru kilometri, este amenajat în aer liber, iar oamenii au reușit să construiască ”cădițe” folosindu-se de pietrele din râu. Acestea captează apa de la izvoarele termale, astfel că oricine alege să facă o baie, se simte mult mai bine după.

Accesul este gratuit, iar beneficiile sunt uimitoare

Cei care au fost aici spun că această stațiune din România nu se compară cu niciun alt SPA din lume. Asta în condițiile în care totul este gratuit, iar beneficiile sunt de-a dreptul uimitoare.

ADVERTISEMENT

Temperatura apei este ridicată inclusiv în perioada iernii, astfel că oricând poți merge aici. De-a lungul râului Cerna găsim băi termale publice, unde numeroși români aleg să meargă. Nu sunt periculoase, în condițiile în care sulful din compoziția apei este un ”dezinfectat perfect”.

Cele mai populare bazine unde poți să mergi se găsesc lângă Hotelul Roman, iar intrarea este, evident, gratuită. Și ce este cel mai interesant este că mulți le compară cu cele din străinătate.

ADVERTISEMENT

Dacă stăm să ne uităm la beneficiile pe care izvoarele de la Băile Herculane le au, vom avea parte de o surpriză. Nu puțini sunt cei care spun că acestea au aceleași proprietăți precum stațiunile franceze Vichy și Mont-Dore.

Mai mult de atât, inclusiv celebrul brand Ivatherm, pe care îl știm foarte bine, captează apă din această zonă. Aceasta ajunge să fie introdusă în fluxul producției pentru produsele sale cosmetice.

ADVERTISEMENT