Fotbal international

Cea mai sumbră avertizare posibilă: „Nu cred că se va mai putea juca fotbal până în 2021. Nici măcar cu porțile închise!”

20.03.2020 | 14:15
Cea mai sumbra avertizare posibila Nu cred ca se va mai putea juca fotbal pana in 2021 Nici macar cu portile inchise
ADVERTISEMENT

Fotbalul la nivel mondial este paralizat aproape în totalitate de pandemia de coronavirus. Se mai dispută meciuri doar în câteva locații de pe Glob. În aceste condiții, mulți se întreabă când vom mai vedea meciuri de fotbal ca înainte de pandemie sau, mai grav, dacă vom mai avea meciuri în acest an. Unele voci vin cu variante cu adevărat îngrijorătoare.

Avertizare sumbră din partea unui specialist: „Nu cred că se va mai putea juca fotbal până în 2021”

Recent, UEFA și federațiile afiliate au avut o videoconferință în care s-a stabilit luna iunie a acestui an ca fiind o dată probabilă pentru revenirea fotbalului pe continent.

ADVERTISEMENT

Optimismul arătat marți de forul fotbalistic european este tăiat din fașă de un specialist în medicină din Germania.

Virologul german Jonas Schmidt-Chanasit, de la Institutul Berhard-Nocht din Hamburg, consideră că pauza în competițiile de fotbal va trebui să dureze până în 2021. Mai mult, acesta respinge idea ca unele meciuri să se poată disputa fără spectatori înainte de această dată.

ADVERTISEMENT

Nu cred că în aprilie se poate vorbi despre jocuri de fotbal care să aibă loc în acest an. Nici în spatele ușilor închise, deoarece potențialul ca oamenii să se adune la casele lor pentru a le urmări e foarte mare”, a declarat Schmidt-Chanasit la postul de televiziune german NRD, citat de Marca.

Schmidt-Chanasit, veste proastă pentru conaționalii săi: ”Bundesliga nu se poate încheia în 2020”

Bundesliga a fost printre ultimele mari campionate suspendate din cauza coronavirus. Federația de la Berlin a decis, în urmă cu câteva zile, ca liga germană și întrecerile din diviziile inferioare să nu se joace până pe 2 aprilie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, Schmidt-Chanasit nu crede că sezonul actual din Germania poate fi încheiat. „Sunt convins că se va putea juca din nou, dar anul viitor. Nu cred că este realist să cred că acest sezon se poate încheia”, a spus virologul.

UEFA a plănuit luna iunie pentru meciurile de baraj la EURO 2021

În tot acest context, UEFA a trimis o informare către toate asociațiile naționale prin care a anunțat datele la care se vor disputa partidele internaționale din luna iunie.

ADVERTISEMENT

Comitetului Executiv al forului de la Nyon a decis ca toate partidele internaționale programate inițial în martie să fie mutate în iunie, în perioada 1 – 9 iunie, așa cum și FANATIK a anunțat.

Semifinalele vor avea loc joi, 4 iunie, iar finala marți 9 iunie. Prin urmare, partida Islanda – România se va disputa la Reykjavik pe 4 iunie.

ADVERTISEMENT