BLITZ! Cilic l-a zdrobit pe Nishikori în finala US Open!

UPDATE 02:02/ Marin Cilic a cîştigat primul Grand Slem din carieră la US Open după ce l-a învins în finală  pe japonezul Kei Nishikori cu scorul de 6-3, 6-3, 6-3. Cilic a dominat autoritar...
09.09.2014 | 00:00
BLITZ Cilic la zdrobit pe Nishikori in finala US Open
ADVERTISEMENT

UPDATE 02:02/ Marin Cilic a cîştigat primul Grand Slem din carieră la US Open după ce l-a învins în finală  pe japonezul Kei Nishikori cu scorul de 6-3, 6-3, 6-3. Cilic a dominat autoritar meciul care a durat mai puţin de două ore şi a servit incredibil în prima sa finală de Mare Slem.

Kei Nishikori a resimţit oboseala din tururile precedente şi nu a putut fi apt la 100% pentru această finală. Japonezul nu a reuşit să facă bombardamentului la care a fost supus de Cilic şi nu a avut răspuns la jocul său în forţă.

ADVERTISEMENT

Principala armă a lui Marin Cilic a fost serviciul, care l-a ajutat în momentele mai tensionate ale meciului. Croatul lucrează de un an de zile cu fostul cîştigător de la Wimbledon, Goran Ivanisevic. Colaborarea celor doi este extrem de fructuoasă pînă acum, Cilic reuşind în doar un an de zile să îşi adjudece un turneu de Mare Slem.

********************************************

Marin Cilic şi Kei Nishikori se vor întîlni în finala de la US Open 2014. Cu siguranţă, nimeni nu le dădea nicio şansă celor doi jucători să ajungă în ultimul act, mai ales că nici unul din ei nu s-a calificat într-o finală de Grand Slem pînă acum. Finala de la US Open între Kei Nishikori şi Marin Cilic va avea loc luni, de la miezul nopţii şi va fi transmisă pe Eurosport. 

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată în ultimele 38 de finale de Mare Slem în care lipseşte unul dintre cei 3 jucători care au dominat ultimul deceniu: Federer, Nadal şi Djokovic. 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Finala care a răsturnat toate calculele

Înaintea turneului, specialiştii au prevăzut o finală între Novak Djokovic şi Roger Federer. Toate datele şi rezultatele celor doi anunţau o finală disputată între cei doi giganţi. Ambii au ajuns pînă în semifinale unde au pierdut fără drept de apel în faţa outsiderilor Kei Nishikori (4-6, 6-1, 6-7, 3-6) şi Marin Cilic (3-6,4-6,4-6). Rafael Nadal a lipsit de la ultimul mare turneu al anului, după o accidentare la încheietura mîinii.

ADVERTISEMENT

Dacă Roger Federer a arătat unele semne de slăbiciune în sferturile de finală, unde l-a învins greu pe Gael Monfils în 5 seturi, Novak Djokovic părea un metronom la US Open şi se părea că Nishikori e un adversar mai mult decît abordabil.

02open-Cilic-blog480

 

Giganţii care au dominat tenisul

Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic sînt cei trei giganţi care au dominat lumea tenisului în ultimul deceniu. De altfel, nicio finală de Grand Slem din ultimii 9 ani (38 la număr) nu a avut loc fără ca măcar unul dintre ei să fie la start.

ADVERTISEMENT

Novak-Djokovic-Roger-Federer-Rafael-Nadal5

 

Roger Federer a adunat în total 16 turnee de Mare Slem, Nadal îl urmează cu 14, iar Djokovic a cîştigat 7. Cîştigătorii turneelor de Grand Slem din ultimii 10 ani: 

rogeeer

Ultima dată cînd nici unul dintre cei trei jucători nu s-au calificat în finală a fost în 2005 la Australian Open, cînd Marat Safin trecea de Lleyton Hewitt în finală, scor 1-6, 6-3, 6-4, 6-4.

safin1

De această dată, vom avea ceva diferit în finală, un duel între numărul 15 mondial, Marin Cilic şi numărul 10 mondial, Kei Nishikori. Cei doi vor juca prima finală de Mare Slem din cariera lor. Cea mai bună performanţă a lui Cilic e o semifinală la Australian Open în 2010, în timp ce Nishikori e un sfert de finală la Wimbledon în 2012.

Avantaj Nishikori în ultimul act

Kei Nishikori şi Marin Cilic au jucat 7 meciuri directe. Japonezul este avantajat la acest capitol, scorul fiind de 5-2 pentru el în disputele cu jucătorul croat.

Cei doi s-au întîlnit de două ori la US Open unde şi-au împărţit victoriile. Nishikori s-a impus în anul 2010, într-un meci maraton, încheiat în 5 seturi. Marin Cilic s-a impus doi ani mai tîrziu, în turul trei la open-ul american în 4 seturi. Mai jos aveţi toate meciurile directe între cei doi:

1

 

Echilibru la casele de pariuri

Casele de pariuri mizează pe un duel echilibrat în această finală. Kei Nishikori are cota 1,85 pentru o victorie, în timp ce Marin Cilic are cotă 1,95 să se impună. Nishikori este primul asiatic din istorie care se califică într-o finală de Grand Slem.

Casele de pariuri s-au pregătit cu o ofertă importantă pentru finala de luni seara, fiind disponibile aproximativ 50 de tipuri de pariuri pentru acest meci.

pariuri

 

ADVERTISEMENT