Fotbal intern

Cea mai tânără primăriță aleasă din România își dorește o echipă de fotbal feminin: “Am încuraja fetele”

30.09.2020 | 10:07
Cea mai tanara primarita aleasa din Romania isi doreste o echipa de fotbal feminin Am incuraja fetele
ADVERTISEMENT

Cea mai tânără primăriță aleasă din România este dintr-o comună din județul Argeș, Corbi, iar una dintre dorințele sale pentru locuitori este să aibă o echipă de fotbal, feminin.

Aceasta a fost aleasă pentru a conduce comuna, după ce tatăl său, Virgil Baciu, tocmai renunțase la funcție pentru a candida la șefia Consiliului Județean.

ADVERTISEMENT

A candidat din partea PMP și în ciuda vârstei sale a reușit să obțină suficiente voturi, asigurându-și astfel mandatul pentru următorii 4 ani.

Cea mai tânără primăriță își dorește o echipă de fotbal feminin

Micuța localitate din județul Argeș se poate mândri cu cea mai tânără primăriță. Anca Baciu, în vârstă de 24 de ani, are ambiții mari.

ADVERTISEMENT

Dorește în primul rând să schimbe mobila din biroul fostului primar, adică chiar tatăl său, visând la ceva pe gustul său: “Probabil că-l voi schimba total. Sau, nu știu, măcar parțial! Gândindu-mă că trebuie să-l fac cumva să mă simt într-un mediu ok pentru mine. Și asta contează super-mult. E clar că dacă eu nu mă voi simți bine, nici lucrurile nu vor ieși bine!”.

Însă planurile sale sunt mult mai mari de atât. Fostul primar, Virgil Baciu organiza de 3 ani, cel mai mare turneu de rock în mediu rural, “Stonebird Festival”.  Dave Evans, primul solist vocal al trupei AC/DC, a cântat aici. La fel David Reece, de la Accept: “Din păcate, pandemia nu ne-a lăsat să facem acest eveniment anul acesta. Dar sperăm ca la anul să putem reveni cu forțe aici la Stonebird, unde se adună foarte mulți oameni, oameni de calitate, oameni frumoși. Oamenii și-au dat seama că aici este nevoie de mai multe locuri de cazare și aici intervine, din nou, ideea de stațiune turistică. Cu cât avem mai multe locuri de cazare, cu atât putem să transformăm mai repede acest loc în stațiune turistică.” a declarat Anca Baciu pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Anca are un nou target acela de a crea un teatru de vară și o echipă de fotbal feminin: ” Ce mi-aș dori eu să fac eu aici, să simt că este proiectul meu în care o să mă implic eu de la început până la sfârșit, ar fi un teatru de vară!  Să fie amplasat în același loc unde este scena de la Stonebird. O să fac și o echipă de fete, de fotbal. Cum ar fi? Cred c-ar fi o idee foarte tare. Și-am încuraja un pic, așa, și fetele!”. 

Fotbalul feminin în România

Înființată în 1990 prima divizie din fotbalul românesc era alcătuită din 12 echipe, dar de atunci a suferit mai multe modificări. Prima dată, în sezonul 2011/2012, a fost împărțit în două serii (est și vest). Apoi, din 2012, a fost împărțit în trei serii.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2013/2014 a fost prima ediție sub o nouă denumire, Superliga română, unde au participat cele 6 echipe care au jucat în play-off în sezonul 2012/2013 și două dintre cele 3 echipe clasate pe locul 3 din fiecare serie.

Reîncepând din anul 2016, Liga I este alcătuită din 10 echipe, care joacă într-un sezon regulat fără play-off. Câștigătoarea campionatului joacă în Liga Campionilor și locul 2, iar ultimele două echipe retrogradează în Liga a II-a.

ADVERTISEMENT