FANATIK a pregătit cea mai tare rețetă, un desert perfect pentru zilele în care nu ai foarte mult timp la dispoziție. Prăjitura deșteaptă cu gust intens de ciocolată este ideală atunci când simți nevoia de ceva dulce!
Cu o textură plăcută și un blat pufos și aerat, această prăjitură simplă și rapidă îi va da pe spate pe toți. Rețeta nu este una complicată și nici nu necesită foarte multe ingrediente, cel mai probabil le ai ceva în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă.
Prăjitura deșteaptă cu ciocolată se poate servi simplă, cu fructe proaspete sau cu înghețată de vanilie. Merge de minune dimineața, la cafea, sau atunci când ai rude în vizită, la masă. Împarte-o cu cei dragi, dar și cu cei care îți cer rețeta!
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată. Rețeta cu care nu dai greș niciodată
Această prăjitură are un nume interesant pentru că pur și simplu nu are nevoie de foarte multe „artificii”. Totul ține de cuptor și de magia care se produce în interiorul lui. Desertul ”deștept” se realizează cu un gust intens de ciocolată, dar poate fi făcut la fel de bine și fără cacao.
Pregătirea este foarte importantă când vine vorba de această rețetă inedită, care a început să fie din ce în ce mai căutată de gospodinele noastre. Și are și de ce, cu siguranță le va da pe spate. Merită să o încercați măcar o dată-n viață!
Ingrediente necesare pentru acest desert simplu și rapid:
- 600 ml de lapte
- 120 grame de unt la temperatura camerei
- 110 grame de zahăr pudră
- 100 grame zahăr tos
- 110 grame de făină albă
- 50 grame de cacao
- 30 grame de cafea expresso
- 4 ouă
- un praf de sare
- jumătate de linguriță de oțet
- o linguriță de esență de vanilie.
Mod de preparare prăjitură deșteaptă cu ciocolată. Ce trebuie să faci:
- Untul se topește, laptele se încălzește ușor, iar făina se amestecă cu praful de cacao
- Cele 4 ouă se separă, gălbenușurile urmând a se bate cu zahărul pudră cu ajutorul unei tel până când se deschid la culoare
- În bolul în care sunt gălbenușurile se adaugă făina care a fost amestecată dinainte cu cacao, esența de vanilie, cafeaua și untul topit
- Treptat se toarnă și laptele și se omogenizează foarte bine cu telul
- Separat, într-un alt bol, se bat spumă albușurile cu un praf de sare
- Se adaugă oțetul și zahărul tos peste albușuri și se amestecă din nou până se formează o bezea fermă și lucioasă
- Pont: zahărul trebuie să se dizolve complet!
- Spuma de albușuri se omogenizează cu compoziția cu lapte, cacao și gălbenușuri
- Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de copt care a fost unsă dinainte cu unt topit
- Prăjitura deșteaptă cu ciocolată trebuie să stea la cuptor aproximativ 40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea
- Desertul se lasă să se răcească complet și apoi se scoate din formă
- Această prăjitură are un blat ca de pandișpan, însă gustul îl va întrece numaidecât
- Se taie în formele de pătrat și se dă cu zahăr pudră pe deasupra. Se poate lăsa și simplă
- Pentru un gust desăvârșit se poate îmbrăca în ciocolată topită
- Poftă bună!