Fotbal intern

Cea mai tare știre pe Dinamo. Au intrat 500.000 de euro în conturi! Exclusiv

26.01.2021 | 14:20
Cea mai tare stire pe Dinamo Au intrat 500000 de euro in conturi Exclusiv
ADVERTISEMENT

Veste incredibilă pentru Dinamo! În conturile clubului au intrat aproximativ 500.000 de euro, noua tranșă din drepturile TV pentru acest sezon, iar jucătorii își pot primi în sfârșit o parte din salariile restante.

FANATIK a aflat în exclusivitate că banii au intrat în conturile clubului încă de luni seara, 25 ianuarie, iar fotbaliștii vor încasa pentru prima oară salariile în ultimele patru-cinci luni.

ADVERTISEMENT

Banii vin într-un moment extrem de important, mai ales că în vestiar a izbucnit un mare scandal, după ce Steliano Filip a avut primă de instalare la semnarea contractului cu Dinamo, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, în timp ce alți jucători au acceptat micșorarea salariilor.

În conturile lui Dinamo a intrat o nouă tranșă din drepturile TV! Este vorba despre puțin peste 500.000 de euro!

Dinamo a primit următoarea tranșă din drepturile TV, deși decizia era sub semnul întrebării, datorită situației delicate de la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. FANATIK anunțase în exclusivitate că deținătorii drepturilor TV erau foarte îngrijorați de situația financiară de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Orlando Nicoară, director general EAD.ro a recunoscut pentru FANATIK că situația de la Dinamo este una care dă bătăi de cap, însă cu toate acestea firma își dorește să ducă la bun sfârșit contractul de drepturi tv: „Și la noi este sumă foarte mare, mai ales dacă ne uităm la situația de la Dinamo și toate știrile negative care apar în jurul acestei echipe. Este îngrijorător, dar nu avem de gând să renunțăm. Obiectivul de acum este să ne ducem la bun sfârșit contractul”.

Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla cu cei care nu acceptat diminuarea salariilor și cine va semna în bancă, mai ales că jucătorii sunt la capătul răbdării. Astfel, elevii lui Jerry Gane care au acceptat micșorarea salariilor vor fi plătiți direct de către Ligă printr-o cesiune făcută din drepturile TV. Acest lucru se va întâmpla, probabil, în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Suma exactă care a intrat în conturile lui Dinamo

FANATIK a aflat în exclusivitate suma exactă care a intrat în conturile clubului Dinamo: 502,082.49 de euro, adică 2.447.747 de lei cu TVA inclus: „E greu să fii neplătit de patru, cinci luni, nu este ușor. Avem familii. Sperăm să ne trezim și să arătăm la următorul meci că nu asta este fața lui Dinamo. Este greu! Am demonstrat că toți suntem de caracter și dăm totul pentru Dinamo. A fost un accident. În al doilea rând, săptămâna viitoare avem promisiuni că o să ne intre banii”, a declarat Alexandru Răuță.

Paradoxal, Dinamo e pe locul doi în topul banilor primiți din drepturile TV. Fără niciun titlu câștigat și cu o singură prezență pe podium în clasamentul final, “roș-albii” au beneficiat de noua metodologie de împărțire a banilor pentru a urca pe locul 2 în topul câștigurilor. Cu 67.645.000 de lei (o medie de 9.663.600 de lei pe an).

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, jucătorii spanioli care și-au depus memorii o pot „îngropa” definitiv pe Dinamo și au făcut înțelegeri uriașe cu Pablo Cortacero. Patronul iberic s-a plâns de banii pe care trebuie să îi plătească și pentru jucătorii care nu au fost plătiți în era Negoiță, spunând că același lucru se întâmplă acum cu Riccardo Piscitelli, care a mers la FIFA: „Ne-a venit acum un memoriu de la FIFA, depus de Riccardo Piscitelli, prin care ar trebui să-i plătim contractul pe 3 ani”, a declarat Pablo Cortacero în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT