Fotbal international

Cea mai veche echipă din fotbalul profesionist din Anglia a retrogradat în Liga a 5-a! ”Este sfârșitul unei ere”

04.05.2019 | 22:09
Cea mai veche echipă din fotbalul profesionist din Anglia, Notts County, a retrogradat pentru prima dată în Liga a 5-a

Cea mai veche echipă din fotbalul profesionist din Anglia, Notts County, a retrogradat pentru prima dată în Liga a 5-a, divizie rezervată amatorilor. Gruparea patronată de Alan Hardy, este unul dintre cluburile care au pus bazele fotbalului profesionist în Insulă și era una din cele 10 echipe care au apărut în fiecare sezon de la formarea EFL în 1888.

Cea mai veche echipă din fotbalul profesionist din Anglia a retrogradat în Liga a 5-a

Notts County a fost învinsă sâmbătă în deplasare de Swindon Town cu scorul de 3-1 în ultima etapă a din League Two (dizivia a patra) și astfel cea mai veche echipă din fotbalul profesionist din Anglia a retrogradat în Liga a 5-a. Trupa lui Neal Ardley avea nevoie de victorie, dar și ca Macclesfield Town să piardă acasă cu formația Cambridge United, lucru care nu s-a întâmplat cele două remizând 1-1.

Neal Ardley, cel de-al treilea manager pe care l-a avut Notts County în acest sezon după Kevin Nolan și fostul mijlocaș de la FC Liverpool, Harry Kewell, spunea luna trecută că ”istoria de 157 de ani este o povară în plus”. Notts County este cel mai important club care ajunge în ligile de amatori ale fotbalului englez.

Suporterii echipei Notts County dezamăgiți după retrogradarea favoriților în Liga a 5-a
Suporterii echipei Notts County dezamăgiți după retrogradarea favoriților în Liga a 5-a

”Este punctul culminat al unul sezon de coșmar”

”Este sfârșitul unei ere și cea mai neagră zi din istoria de 157 de ani a clubului Notts County. Clubul va trebui să se restructureze și, din nefericire, o consecință inveitabilă a retrogradării a ar putea fi faptul că oamenii își vor pierde locul de muncă. Din punct de vedere sportiv, este punctul culminant al unui sezon de coșmar”, a scris corespondentul BBC, Charlie Slater.

”Doar Notts County putea începe sezonul ca favorită la promovare și să-l sfârșească în abisul ligii amatorilor. Și nu există nicio garanție că va reveni, mai ales că în ultimii 15 ani doar trei echipe au reușit promovarea imediat după retrogradarea în Liga a 5-a. Există teama că sfârșitul acestei epoci ar putea provoca începerea alteia bazată în mare parte pe anonimat”, a mai scris jurnalistul.

Tags: