News

Cea mai veche fabrică din România a renăscut din propria cenușă și își deschide porțile. Sute de angajați vor lucra aici

Marcel Ciolacu a anunțat redeschiderea celei mai vechi fabrici din România, după mai bine de un deceniu de inactivitate. Investiția este uriașă.
27.05.2024 | 10:16
Cea mai veche fabrica din Romania a renascut din propria cenusa si isi deschide portile Sute de angajati vor lucra aici
Marcel Ciolacu a anunțat redeschiderea celei mai vechi fabrici din România. Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru români. Cea mai veche fabrică de la noi din țară își redeschide porțile, după mai bine de un deceniu de inactivitate. Anunțul a fost făcut chiar de către Marcel Ciolacu.

Uzina Constructoare de Mașini Reșita își redeschide porțile

Zilele acestea au fost foarte importante pentru cea mai veche fabrică din România. În urma vizitei efectuate de Marcel Ciolacu, românii au aflat că Uzina Constructoare de Mașini din Reșița își redeschide porțile.

ADVERTISEMENT

În ultimii 13 ani, UCM nu a avut deloc activitate. Însă, acum, uzina din Caraș-Severin a fost preluată de Construcții Mașini Hidroenergetice. Societatea aparține 100% de Hidroelectrica S.A, iar investiția făcută se ridică la un miliard de lei.

Anunțul a fost făcut chiar de către Marcel Ciolacu prin intermediul unei postări pe Facebook. Odată cu acest mesaj important, politicianul le-a comunicat tuturor că principalul lui scop este de a pune pe primul loc reindustrializarea României.

ADVERTISEMENT

”Ştiu că, de la Revoluţie încoace, românii au văzut cum multe combinate sunt dezmembrate şi vândute la fier vechi. Sau că intră în insolvență, așa cum s-a întâmplat și cu Uzina Constructoare de Mașini Reșiţa.

(…) UCM Reşita a intrat acum într-o nouă etapă prin preluarea de către Construcţii Maşini Hidroenergetice. (…) Cea mai importantă unitate a industriei grele româneşti duce mai departe, cu ajutorul capitalului românesc şi al celor peste 440 de angajaţi, tradiţia şi experienţa românească în producţia de utilaje şi echipamente industriale.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Banii investiți de societatea deținută de Hidroelectrica au fost deja repartizați către două sectoare principale

În paralel cu postarea lui Marcel Ciolacu, reprezentanții Hidroelectrica au emis un comunicat prin care au precizat principalele motive care au dus la închiderea UCMR. Potrivit acestora, contextul economic din anii 2000 au influențat parcursul uzinei, ceea ce a dus la declararea insolvenței în anul 2011.

La începutul lunii martie, a fost semnat contractul prin care UCMR a fost preluată de UCMH. Acesta reprezintă un pas important pentru evoluția uzinei din Reșita care va fi readusă la viață după mai bine de un deceniu de inactivitate.

ADVERTISEMENT

Pentru a relua activitatea la cea mai veche fabrică din România, societatea deținută de Hidroelectrica a investit o sumă uriașă de bani. Mai exact, un miliard de lei care este deja redirecționat către două paliere.

Investiția este împărțită în mod egal. Astfel, 500 de milioane de lei merg către investiții în resursa umană și modernizarea halelor de fabricație, iar 500 de milioane de lei merg către mentenanță, modernizare și alte lucrări.

ADVERTISEMENT