Life

Ceaiul care are mai mult calciu decât laptele. E o bombă de vitamine și îți protejează sistemul imunitar

Dacă ai nevoie de mai mult calciu, dar nu vrei să consumi lactate, află că există o altă băutură minune care te poate ajuta.
24.01.2025 | 20:08
Ceaiul care are mai mult calciu decat laptele E o bomba de vitamine si iti protejeaza sistemul imunitar
Ceaiul care are mai mult calciu decât laptele. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

O simplă cană de ceai are mai mult calciu decât laptele. Contează, evident, ce tip de ceai alegi. Cel despre care vorbim în continuare are beneficii uimitoare pentru organism și e bogat în vitamine și minerale.

Acest ceai are mai mult calciu decât laptele

Organismul nostru are nevoie de o dietă variată. Astfel, este esențial să includem în meniul nostru atât fructe, legume, preparate de origine animală, dar și lactate. Fiecare în parte are beneficiile sale.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care însă, din diferite, motive nu se pot bucura de unele alimente. Cei care au intoleranță la lactoză, spre exemplu, evită laptele proaspăt, în ciuda faptului că acesta conține o cantitate mare de calciu.

Există însă soluții. Ceaiul care are mai mult calciu decât laptele poate fi una dintre ele. Este vorba despre ceaiul din frunze de mure negre. Poate nu știai, dar acesta conține de 22 de ori mai mult calciu decât laptele.

ADVERTISEMENT

Dincolo de asta, ceaiul e folosit deseori în medicina asiatică pentru beneficiile sale. Acesta poate regla nivelul de zahăr din sânge și în același timp, stimulează și sistemul imunitar, îmbunătățit inclusiv sănătatea inimii.

Ceaiul din frunze de mure negre poate promova și o îmbătrânire mai sănătoasă și are și efecte antiinflamatorii, relatează Mirror. Totul se datorează frunzelor, care au proprietăți antiseptice, hematopoietice, expectorante, diuretice, antidiabetice, cicatrizante și reparatoare.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat că acest ceai nu doar că are mai mult calciu decât laptele, dar ajută la normalizarea metabolismului grăsimilor și carbohidraților. El poate scădea colesterolul și normalizează și tensiunea arterială.

Cum se prepară însă? E nevoie de două linguri de frunze uscate de mure și de o jumătate de litru de apă. Se fierbe apa, iar ulterior se adaugă și frunzele și se mai lasă la fiert încă 10 minute. Se strecoară înainte de a fi consumat.

ADVERTISEMENT

Există de asemenea și suplimente alimentare care conțin extracte de mure. În acest mod poate fi mai ușor pentru unele persoane să se bucure de ingredientele active, dar și de beneficiile pe care planta le are.

Ceaiul din frunze de mure mai conține și vitaminele B1, B2 și C. Iar pe lângă calciu, acesta mai e bogat și în magneziu, dar și fier. Consumat regulat poate ameliora migrenele, întărește oasele și oferă și o stare de bine.

ADVERTISEMENT