Life

Ceaiul care îți schimbă starea de spirit imediat după ce e consumat. Te poate relaxa și face minuni pentru creierul și mintea ta

Ceaiul care te ajută să te simți mai bine, imediat după ce l-ai consumat. Este benefic pentru minte și îți oferă o stare de relaxare.
17.06.2024 | 19:39
Ceaiul care iti schimba starea de spirit imediat dupa ce e consumat Te poate relaxa si face minuni pentru creierul si mintea ta
Ce tip de ceai te ajută să te relaxezi. Sursa foto: H2On
ADVERTISEMENT

Dacă te simți tensionat, după o zi istovitoare la locul de muncă, iată un ceai de care ai nevoie. Contribuie la starea de spirit, oferindu-ți o senzație deplină de relaxare. Este foarte benefic pentru sistemul nervos.

Ceaiul care te face să te simți mai bine

Ceaiul pe care ți-l sugerăm este recomandat de specialiștii în Psihologie. Drept urmare, poate fi privit precum un medicament, dar bazat pe un remediu naturist. Vei fi uimit de cât de rapid își va face băutura efectul.

ADVERTISEMENT

Pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit poți apela la diferite metode, precum sportul, somnul sau cititul unei cărți. Însă, poți apela cu încredere și la un ceai de sunătoare, potrivit psihologului Laura Roxana Goga.

”Sunătoarea este utilizată de secole pentru tratarea tulburărilor emoționale și a anxietății. Substanțele active din această plantă pot ajuta la reglarea nivelului de serotonină din creier, contribuind astfel la o stare mentală mai echilibrată”, a spus psihologul Laura Roxana Goga, potrivit DC MEDICAL.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ceaiul din sunătoare sau pojarniță, așa cum mai este cunoscut în alte părți ale țării, și ceaiul de tei are un efect relaxant. Ceaiul de tei este foarte benefic și pentru un somn odihnitor, așa că nu ar strica să-l bei seara.

Ceaiurile de sunătoare și de tei, utile pentru organism

Un consum regulat de ceai de sunătoare sau de tei contribuie la reducerea nivelului hormonului care cauzează stresul, adică cortizolul. Tensiunea arterială de asemenea va dispărea și veți acumula astfel energie.

ADVERTISEMENT

”Teiul are proprietăți sedative naturale, ceea ce îl face ideal pentru combaterea anxietății și îmbunătățirea calității somnului. Consumul regulat de ceai de tei poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol din organism, ajutându-vă să vă simțiți mai calmi și mai relaxați”, a mai explicat psihologul menționat.

Pe lângă ceaiuri, puteți apela la suplimente, adică la un complex de medicamente pe bază de plante, care includ valeriană, zen Bleu, Cere Bleu și stres clean. Dar, nu ezitați să consultați un medic înainte de a vi le administra.

ADVERTISEMENT

”Aceste suplimente pot oferi un sprijin suplimentar în echilibrarea stării de spirit și în reducerea anxietății. Cu toate acestea, este important să consultați întotdeauna un specialist înainte de a începe orice regim de tratament”, a mai transmis psihologul Laura Roxana Goga.

ADVERTISEMENT
Tags: