Life

Ceaiul care poate preveni artrita. Consumat cu regularitate, reduce riscul apariției diabetului de tip 2 și a obezității

Ceaiul bogat în antioxidanți care ține la distanță multe afecțiuni. Protejează organismul de stresul oxidativ și este un adevărat remediu natural împotriva infecțiilor.
12.03.2025 | 13:34
Ceaiul care poate preveni artrita Consumat cu regularitate reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2 si a obezitatii
Ceaiul care reduce stresul oxidativ și care are efecte antimicrobiene. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Ceaiul pe care îl poți bea dacă vrei să reduci inflamația și stresul oxidativ din corp. Planta din care se obține este folosită de secole în medicina tradițională.

Ceaiul care luptă împotriva stresului oxidativ și poate preveni artrita

Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiul a fost privit ca un remediu natural împotriva anumitor afecțiuni. Chiar dacă și-a păstrat proprietățile vindecătoare, ceaiul a început să fie un adevărat ritual pentru multe persoane, care aleg să îmbine utilul cu plăcut.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai bune ceaiuri, cunoscute pentru proprietățile de a reduce inflamația din organism este ceaiul de călin. Acesta se obține din planta Viburnum opulus și este considerat unul dintre cei mai buni aliați împotriva stresului oxidativ și al infecțiilor.

Călinul este bogat în flavonoide și acizi fenolici, substanțe care au rol de antioxidanți. Datorită lor, ceaiul de călin neutralizează radicalii liberi, cunoscuți pentru declanșarea diabetului de tip 2 sau a obezității. De asemenea, potrivit unor studii, compușii fenolici ajută și la prevenirea deteriorării celulare provocate de procesele oxidative.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii mai are ceaiul de călin

Ceaiul de călin este considerat un remediu naturist, capabil să inhibe secreția de citokine proinflamatorii, substanțe responsabile de declanșarea inflamațiilor cronice. Potrivit specialiștilor, datorită acestei proprietăți uimitoare, ceaiul de călin este benefic pentru prevenirea și gestionarea artritei.

De asemenea, ceaiul de călin mai poate fi consumat și pentru a reduce crampele, dar și pentru relaxarea musculară. Tot studiile au mai arătat faptul că acest ceai poate relaxa vasele de sânge, ceea ce înseamnă că poate contribui la scăderea tensiunii arteriale.

ADVERTISEMENT

Un studiu publicat în Nutrients a arătat faptul că fenolii prezenți în ceaiul de călin pot reduce acumularea de lipide în celulele adipoase. De asemenea, ceaiul de călin poate reduce inflamația la nivel metabolic, motiv pentru care acesta este util în prevenirea obezității.

ADVERTISEMENT

Pe lângă beneficiile deja menționate, ceaiul de călin are și efect antimicrobian. Cercetările au arătat faptul că extractele din Viburnum opulus poate împiedica dezvoltarea unor bacterii patogene. Momentan, pentru rezultate mult mai concrete, este nevoie de studii suplimentare.

Tags: