Ceaiul care face minuni pentru glicemie. Este suficient să îl consumi o singură dată pentru a-i observa efectele. Din ce plantă se face și care sunt beneficiile lui pentru organism.
Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiurile au fost considerate remedii naturale pentru diverse probleme. În funcție de plantele care sunt infuzate, ceaiul poate ajuta digestia, poate susține sănătatea inimii și poate ajuta chiar și la detoxifierea organismului.
În ultima vreme, ceaiurile au început să fie din ce în ce mai consumate. Fie că sunt băute pentru a vindeca anumite afecțiuni, fie că sunt un ritual de relaxare, ceaiurile au redevenit populare.
Unul dintre ceaiurile cu cele mai multe beneficii pentru organism este ceaiul de schinduf. Acesta face minuni asupra glicemiei, a echilibrului hormonal și a colesterolului.
Ceaiul de schinduf este unul dintre remediile naturale folosite în medicina tradițională din India și Orientul Mijlociu. Cele mai recente studii au demonstrat faptul că aceasta are capacitatea de a regla nivelul de glicemie din sânge chiar după prima utilizare.
Ceaiul de schinduf este ideal pentru persoanele care au diabet. Datorită proprietăților sale, acesta poate regla nivelul de zahăr din sânge. În plus, potrivit unor cercetări recente, semințele de schinduf pot încetini inclusiv absorbția zahărului în intestine.
Datorită fibrelor solubile care încetinesc absorbția zahărului, ceaiul de schinduf îmbunătățește digestia. De asemenea, acesta contribuie și la o sensibilitate mai bună la insulină, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Potrivit studiilor, ceaiul de schinduf este eficient și în gestionarea colesterolului. Acesta conține flavonoide și saponine, compuși bioactivi care împiedică absorbția colesterolului în intestine.
Ceaiul de schinduf este benefic și pentru femei, contribuind semnificativ la echilibrul hormonal. Studiile au arătat că acest ceai ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de menopauză și poate influența nivelul de estrogen.
Chiar dacă este o băutură cu multe beneficii pentru organism, ceaiul de schinduf are și efecte adverse. Unele persoane care îl consumă se pot confrunta cu reacții alergice. De asemenea, femeilor însărcinate le este recomandat să îl evite, din cauză că poate provoca contracții uterine.