Life

Ceaiul natural folosit în multe cure de slăbire. Nu costă mult și oricine îl poate face acasă

Ceaiul natural care te poate ajuta să topești kilogramele în plus într-un timp record. Specialiștii îl recomandă datorită proprietăților benefice pentru organism.
12.03.2024 | 17:41
Ceaiul natural folosit in multe cure de slabire Nu costa mult si oricine il poate face acasa
Acest ceai natural de slăbit promite rezultate miraculoase. Sursa foto: Freepik, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că alimentația echilibrată și sănătoasă a început să preocupe din ce în ce mai multă lume. În prezent, este din ce în ce mai grea menținerea unei diete, iar asta din cauză că sunt multe tentații alimentare în jur. Însă, persoanele care vor să topească kilogramele în plus, trebuie să știe că o pot face incluzând un ceai natural în dieta lor.

Cum poți să topești 5 kilograme pe săptămână cu ajutorul unui ceai banal

Cine nu ar vrea să slăbească rapid, fără prea mult efort?! De obicei, atunci când porniți la drum cu un astfel de scop, urmarea unei diete va părea mai grea ca niciodată. În plus, de cele mai multe ori, nu este de ajuns doar să stați departe de calorii. Trebuie să aveți și o gândire focusată spre rezultate.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, dietele au reprezentat mereu un subiect controversat și au împărțit lumea în două tabere. Pe de o parte, sunt cei care cred în diete. Pe de altă parte, sunt cei care nici nu vor să audă de așa ceva.

Înainte de a începe o dietă, este foarte importantă consultarea cu un medic specialist. Din păcate, multă lume apelează la ”dietele minune”, cele care promit topirea kilogramelor în timp record. Acest lucru nu este posibil, ba chiar pare un pic nerealist.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la silueta mult visată, nu este suficient să ”tai” din meniu alimentele cu multe calorii. Disciplina alimentară face echipă bună cu sportul, așa că puțină mișcare nu va strica niciodată.

În afară de alimentele pe care decizi să le consumi pe perioada dietei, trebuie să știi că anumite ceaiuri te vor ajuta să ajungi la rezultatele dorite mai repede decât ai crede. Unul dintre aceste ceaiuri este ceaiul de ghimbir. Specialiștii spun că acest ceai poate topi chiar și până la 5 kilograme.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de ghimbir face minuni pentru persoanele la dietă

În urmă cu mai mult timp, o echipă de cercetători de la Universitatea din Maastricht a analizat proprietățile ceaiului de ghimbir. În urma studiului, s-a ajuns la concluzia că ghimbirul conține un anumit tip de cofeină care este benefic în topirea kilogramelor în plus.

Pe lângă faptul că ajută la slăbit, ceaiul de ghimbir mai are și alte proprietăți benefice organismului. Printre ele se numără proprietățile anticancerigene și cele antiinflamatorii. De asemenea, ghimbirul este foarte bun pentru a trata gastrita, taie pofta de mâncare și ajută la întărirea sistemului imunitar.

ADVERTISEMENT

Pentru că reduce pofta de mâncare, specialiștii în nutriție spun că, dacă este consumat timp de o săptămână, acesta poate duce la pierderea a 5 kilograme de grăsime. Evident, pentru a atinge un astfel de rezultat, este esențial să aveți grijă la alimentație și să nu uitați de sport.

Ceaiul de ghimbir poate fi introdus în dietă sub diverse forme. Fie îl preparați din rădăcini proaspete, fie folosiți praful de ghimbir uscat. Ambele variante sunt la fel de eficiente, spun specialiștii.

ADVERTISEMENT
Tags: