Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre planta care poate trata chiar și 99 de boli. De asemenea, în trecut, se considera că aceasta are puterea de a alunga energiile negative și spiritele rele. O poți face ceai.
Lidia Fecioru a mărturisit că sunătoarea este o adevărată plantă minune. Supranumită și „planta celor 99 de boli”, pentru că are numeroase proprietăți terapeutice. În vremurile vechi, oamenii considerau că mătura confecționată din aceasta poate alunga energiile negative, precum și spiritele rele.
Astfel, bioenergoterapeutul a recomandat ceaiul de sunătoare, ce poate fi consumat mai ales în luna octombrie, pentru că poate trata și astenia, cu care multe persoane se confruntă atunci când se trece de la un sezon la altul.
„Această plantă a fost folosită tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni, iar în trecut se credea că mătura din sunătoare alungă energiile negative și spiritele rele. Ceaiul de sunătoare este excelent pentru persoanele cu fiere leneșă sau cu pereți îngroșați ai vezicii biliare.
Este util în cazurile de hepatită, deoarece ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea densității bilei, care poate fi mai groasă și mai greu de eliminat. Este eficient în combaterea gastritei și a mirosului urât din gură, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.
Ceaiul de sunătoare poate fi de ajutor în cazurile de insomnie și astenie, în special în perioadele de tranziție între sezonul de primăvară și toamnă. Este cunoscut pentru efectele sale calmante și relaxante.
Ceaiul de sunătoare poate fi consumat de majoritatea adulților, dar nu este recomandat femeilor în perioada lactației și copiilor sub 12 ani”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.
Dar, în pofida tuturor beneficilor pe care sunătoarea le are, Lidia Fecioru a oferit și un avertisment. Planta poate să interacționeze cu anumite medicamente. De aceea, cei care vor să urmeze un tratament pe termen lung, sunt sfătuiți să ceară sfatul medicului.
„Sunătoarea este o plantă cu multe aplicații terapeutice, dar este important să o folosim cu atenție și să respectăm recomandările pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale curative”, a adăugat Livia Fecioru.