Life

Ceaiul pe care e bine să îl bei înainte să vină primăvara. Lidia Fecioru spune că protejează sistemul imunitar și e delicios

Dacă vrei o imunitate puternică înainte de venirea primăverii, Lidia Fecioru recomandă un ceai cât se poate de eficient.
02.02.2025 | 20:00
Ceaiul pe care e bine sa il bei inainte sa vina primavara Lidia Fecioru spune ca protejeaza sistemul imunitar si e delicios
Ceaiul pe care Lidia Fecioru îl recomandă primăvara, dar și iarna. Sursă foto: captură video, Freepik / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ceaiul pe care e bine să îl bei înainte de primăvara se găsește la plafar. Lidia Fecioru spune că nu e chiar atât de cunoscut, însă beneficiile sale nu trebuie trecute cu vederea.

Ceaiul pe care Lidia Fecioru îl recomandă primăvara, dar și iarna

Ceaiurile au în general beneficii uimitoare pentru organism. Astfel, e recomandat să le consumăm, în funcție de nevoile pe care le avem. Sunt ceaiuri care fac bine la stomac, în timp ce altele ne pot calma, ori pot trata anumite simptome neplăcute.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba însă de schimbarea de temperatură, trecerea de la un anotimp la altul ne poate afecta sistemul imunitar. Tocmai din acest motiv, este esențial să fim atenți și să avem grijă de organismul nostru.

Ceaiul pe care e bine să îl bei primăvara, recomandat de Lidia Fecioru, poate fi de mare ajutor. Acesta nu doar că e eficient pentru sănătatea vasculară, dar totodată, are grijă de sistemul imunitar.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ceaiul Rooibos. Acesta este originar din Africa de Sud, însă se găsește și în plafarele din România. Iar deși nu e atât de cunoscut, beneficiile sale merită luate în calcul.

„Există un ceai foarte bun, se numește Rooibos, este din Africa de Sud, dar se găsește și la noi la plafar. El este foarte bun pentru tot ce înseamnă diluarea sângelui și desfundarea vaselor sanguine, adică curățarea venelor. Se prepară ca și un ceai negru”, a explicat bionergoterapeutul.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară ceaiul Rooibos

Ce alte avantaje îți oferă acest ceai? În primul rând are un gust plăcut, dar și o culoare roz. El îmbunătățește circulația periferică, însă nu ridică tensiunea. Totodată, Rooibos conține o cantitate semnificativă de vitamina C.

Astfel, contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Acesta este și motivul pentru care ceaiul poate fi consumat primăvara, dar și iarna, când schimbările de temperatură pot fi unele destul de bruște.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește modul de preparare, Lidia Fecioru spune că acesta se prepară precum ceaiul negru. Se mai poate adăuga miere sau lapte, după preferințe. Totodată, ceaiul trebuie consumat zilnic, măcar câteva luni pentru a vedea efectele.

„Îl putem îmbunătăți, îi putem adăuga un pic de lapte, miere sau zahăr. Se bea cel mult două căni pe zi, cam o perioadă de trei luni de zile. Ceaiul Rooibos se găsește la plafar, sub formă de niște frunzulițe roșii și crește imunitatea foarte bine”, a adăugat Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT