În sezonul rece, sistemul imunitar are nevoie de mai multă susținere. De aceea, în luna decembrie, specialiștii recomandă ceaiul pe care chiar și egiptenii îl consumau. Este obținut dintr-o plantă care face minuni pentru organism.
Încă puțin și iarna își intră în drepturi, iar organismul are nevoie de întăriri. Pentru asta, ceaiurile sunt de mare ajutor, conform specialiștilor în domeniu. Iar printre cele recomandate se numără și ceaiul de salvie, folosit din cele mai vechi timpuri de egipteni.
Planta miraculoasă are efecte uimitoare asupra corpului uman, având proprietatea de întări sistemul imunitar. Astfel, ceaiul de salvie reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale.
Totodată, are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Dat fiind faptul că este bogat în vitamina K, fier, calciu, mangan și acizi grași omega-3, poate combate infecțiile și susține sănătatea organismului.
Nu este de mirare că egiptenii foloseau salvia în tratarea diferitor boli, drept dovadă fiind că și studiile actuale îi confirmă proprietățile vindecătoare. În plus, se crede că salvia contribuie și la îmbunătățirea memoriei și funcției cognitive.
În sezonul rece, specialiștii recomandă ceaiul de salvie, deoarece planta este bogată în vitamina A, B, C și E, ceea ce înseamnă că protejează organismul împotriva răcelilor și virozelor.
Totodată, ameliorează durerile în gât, tusea și inflamațiile cauzate de infecții respiratorii. Mai mult decât atât, reprezintă o sursă de fibre, fier, magneziu, necesare pentru sănătatea oaselor și a mușchilor.
Studiile au ajuns la concluzia că extractul de salvie poate fi benefic în prevenirea cancerului, cum ar fi cel de colon sau de piele. De menționat este faptul că salvia se găsește pe tot parcursul anului.
Sezonul de vârf este, însă, la sfârșitul primăverii și la începutul verii. Nu este necesar să consumi ceaiul de salvie doar în sezonul rece, chiar dacă acum este recomandat pentru a susține imunitatea.