Life

Ceaiul pe care e bine să îl bei la început de vară. Lidia Fecioru spune că va crește imunitatea și face minuni pentru organism

Ceaiul pe care Lidia Fecioru îl recomandă la început de vară. Ajută la creșterea imunității și poate face minuni pentru organism.
28.05.2025 | 11:40
Ceaiul pe care e bine sa il bei la inceput de vara Lidia Fecioru spune ca va creste imunitatea si face minuni pentru organism
Ceaiul recomandat de Lidia Fecioru la începutul verii. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru a dezvăluit care este ceaiul potrivit pentru a-l consuma la început de vară. Ajută la creșterea imunității și poate fi un adevărat aliat pentru organism. Culm se prepară și de ce ingredient ai nevoie?

Ceaiul pe care ar trebui să îl bei la început de vară

Bioenergoterapeutul a vorbit despre o băutură foarte veche, preparată în mănăstirile din România cu mult timp în urmă și care are mai multe beneficii pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Această băutură contribuie la creșterea imunității, dar și la întărirea vaselor de sânge. Este vorba despre o tinctură veche, pentru care este nevoie de un ingredient total neașteptat.

Mai exact, pentru a prepara tinctura, este nevoie de albine moarte, care pot fi adunate la începutul iernii, după ce mor. Albinele trebuie uscate cu atenție, apoi măcinate fin.

ADVERTISEMENT

După aceea, pulberea de albine trebuie pusă la macerat într-un lichid cu alcool de aproximativ 40 de grade. Se poate folosi vodcă, dar și o pălincă bună, care să poată păstra toate proprietățile.

Macerarea durează două săptămâni. În acest timp, amestecul trebuie păstrat într-un loc întunecat și agitat des, astfel încât să se omogenizeze cât mai bine, după cum a mai precizat Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT

Pentru acest amestec, cele mai potrivite recipiente sunt cele din sticlă. Plasticul ar putea schimba compoziția, iar tinctura nu va mai avea aceeași putere vindecătoare.

ADVERTISEMENT

“Faceţi această tinctură cum e tinctura de propolis”, a spus Lidia Fecioru despre această băutură, acum ceva timp, potrivit antena3.ro. Pentru ca efectul să fie unul echilibrat, dar și constant, băutura ar trebui consumată în doze moderate.

Se iau 15 – 20 de picături de trei ori pe zi, după mese. Este important să aștepți cel puțin 30 de minute înainte de a face altceva. Este o băutură foarte sănătoasă care, printre altele, contribuie la scăderea riscului de a face accidente vasculare cerebrale.

Băutura poate fi consumată și ca ajutor în tratarea anumitor afecțiuni sensibile. Printre acestea se numără frigiditatea, adenomul hipofizar și tulburările prostatei. Tinctura ajută la restabilirea unui echilibru hormonal și funcțional esențial.

Amestecul poate fi de mare ajutor în menținerea sănătății generale. Efectele secundare ale acestei băuturi, de care puțini au auzit, sunt minime sau inexistente.