Life

Ceaiul pe care medicii îl recomandă pentru zilele călduroase. Are multiple beneficii

Un ceai bun pentru zilele toride de vară. Puțini știu despre eficiența lui. Medicii îl recomandă pentru un consum regulat.
25.06.2024 | 11:30
Ceaiul pe care medicii il recomanda pentru zilele calduroase Are multiple beneficii
Ceaiul bun de băut în zilele toride. Sursa foto: d'Oro Tea
ADVERTISEMENT

În plin sezon de vară ne putem deshidrata foarte ușor și rapid. Este necesar să bem foarte multă apă în această perioadă, iar pe lângă ea putem da organismului și o anumită cantitate de ceai. Este suficientă o ceașcă pentru un cumul de vitamine.

Ceaiul care te poate revigora vara

Despre proprietățile ceaiurilor s-a tot vorbit de-a lungul anilor, dar puțini știu că acestea sunt de mare folos și vara. Unii au impresia că un ceai se bea doar în anotimpurile reci, când afară este foarte frig sau când ești răcit.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de urzică are toate ingredientele necesare vitalității corpului. Medicii îl recomandă pentru zilele toride, deoarece are funcții antivirale, antifungice, antiparazitare, antibacteriene sau antiinflamatoare.

Un consum regulat de ceai contribuie în mod cert la hidratarea organismului și la detoxifire. Stimulează secreția sucului gastric și previne formarea pietrelor la rinichi. Nu în ultimul rând, ceaiul facilitează întreg procesul de digestie.

ADVERTISEMENT

 Ceaiul de urzică, foarte bun pentru ficatul gras

Ceaiul de urzică joacă un rol crucial în regenerarea ficatului și în purificarea sângelui. Se previne anemia datorită lui și se menține sănătatea oaselor. Este o băutură compusă și din minerale și vitamine esențiale.

În plus, ceaiul de urzică este de mare ajutor pentru bărbații cu probleme legate de hiperplazia benignă prostată și de afecțiunile urinare. Planta elimină bacteriile dăunătoare din tractul urinar, drept urmare vor dispărea durerile.

ADVERTISEMENT

”Urzica poate ajuta la eliminarea bacteriilor dăunătoare din tractul urinar, ceea ce poate fi un real ajutor în persoanelor care suferă de afecțiuni urinare, cum ar fi hiperplazia benignă de prostată, care provoacă o prostată mărită la bărbați.

Acest lucru poate provoca durere sau alte probleme la urinare. Potrivit unui studiu1 din 2013, bărbații cu hiperplazie benignă de prostată, care au luat extract de urzică au avut mai puține simptome clinice decât cei care nu au făcut asta.

ADVERTISEMENT

Urzica poate ajuta, de asemenea, la susținerea oricăror medicamente pe care le iei pentru infecții sau afecțiuni legate de tractul urinar, însă este necesar să discuți mai întâi cu medicul despre eventualele interacțiuni dintre remediile pe bază de plante și medicamentele pe care le iei”, explică dr. Corina Dragomir pe doc.ro

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink