Medicii nutriționiști au spus care este ceaiul pe care trebuie să-l bei dacă ai peste 40 de ani. Se consumă de fiecare dată seara, înainte de culcare, te scapă de nervozitate și stări de anxietate. În plus, nu are efecte secundare.
Perioadele reci din an ne fac să ne îndreptăm atenția spre băuturile calde, cum ar fi ciocolata sau ceaiul. Indiferent care este varianta pe care o alegeți, cu siguranță, vă veți încălziți și veți avea și o stare de spirit bună.
În cazul persoanelor care au depășit vârsta de 40 de ani specialiștii au câteva recomandări simple și utile. Experții susțin că ceaiul de valeriană are foarte multe proprietăți benefice, mai ales dacă este consumat seara.
Acesta se bea înainte de somn pentru a avea parte de toate efectele sale, printre care se numără eliminarea nervozității. De asemenea, experții îl recomandă și pentru că reduce stările de anxietate, care sunt tot mai întâlnite în rândul oamenilor.
În plus, doctorii spun că ceaiul de valeriană este indicat în perioada premenopauzei și a menopauzei, când pot apărea stări de anxietate, depresive și insomnii. Așadar, femeile care se confruntă cu aceste probleme îl pot bea cu mare încredere.
Ceaiul de valeriană este un bun antidot pentru că acizii valerianici potențează activitatea unui neurotransmiţător care inhibă sistemul nervos central. Farmacistul Ovidiu Bojoc spune că ceaiul de valeriană induce somnul.
„De aceea, este recomandat în insomnii, nervozitate, hiperexcitabilitate motorie şi senzorială, în nevroza cardiacă şi ca antispastic uşor. Se bea seara, la culcare.
Nu se cunosc nici efecte secundare, nici restricții în graviditate sau interacțini cu alte medicamente. Nu se recomandă conducerea autoturismului sau a altor utilaje imediat după consumul de valeriană”, a spus farmacistul, conform libertateapentrufemei.ro.
În aceeași notă, valeriana poate fi utilizată pentru a trata simptomele sindromului premenstrual, a spasmelor musculare și a durerilor de cap. În altă ordine de idei, aceasta este o plantă medicinală perenă care are denumirea științifică Valeriana officinalis.
Ea face parte din familia Valerianaceae și poate fi găsită în regiunile temperate din Europa, Asia și America de Nord. Cu toate că este considerată a fi un remediu natural, este important să discutați cu un medic înainte de a o folosi.