În sezonul rece suntem mai predispuși la dezvoltarea de viroze respiratorii, fiindcă organismului îi scade din imunitate. Dacă vom lua măsuri de precauție nu se va mai întâmpla asta, însă. Un ceai bogat în nutrienți ne poate fi util în acest sens.
Sunt o multitudine de rețete de ceaiuri pe care le puteți consuma pe timp de toamnă, cât a mai rămas din ea, și pe timp de iarnă. Un lucru este cert, mare parte din ele au în compoziție fructe sau plante, iar lămâia este printre cele mai prezente citrice dintr-o asemenea băutură sănătoasă.
Ceaiul pe care ți-l sugerăm se consumă cald, deoarece nu doar că îți va regla temperatura corpului, dar te va ajuta și să respiri mai eficient și să gândești mai limpede față de planurile pe care le ai. Seara ar fi timpul cel mai potrivit pentru consum, fiindcă îți va oferi și o stare profundă de somn.
Ingredientele necesare sunt: 1 litru de apă fierbinte, o bucată mică de ghimbir proaspăt de aproximativ 2 centimetri, un baton de scorțișoară, 3 cuișoare, suc de lămâie, o linguriță de miere, o linguriță de turmeric, un praf de piper negru. Care este modul de preparare?
Primul pas este să faci rost de un vas în care să fierbi apă. Când observi că aceasta dă în clocot adaugă produsele enumerate și oprește focul. Se va acoperi totul cu un capac, util ar fi unul cu găuri, și se va aștepta să se facă infuzia.
Infuzia nu ar trebui să dureze mai mult de 10, 15 minute. Ai grijă și ca să nu fie prea fierbinte ceaiul, fiindcă riști să te alegi cu leziuni la nivelul gurii. Totodată, dacă vei vărsa din el pe tine îți vei afecta o parte din corp și vei avea nevoie de tratament.
Ghimbirul din ceai va fi foarte eficient, de altfel, fiindcă elimină din organism inflamațiile și toate bacteriile toxice. Îți întărește sistemul imunitar, îți îmbunătățește sistemul digestiv și scade nivelul de cortizol din corp. Este perfect nu doar în ceai, ci și în diferite preparate culinare.
”Parfumul și aroma unică de ghimbir provin din uleiurile sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul. Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte dintre proprietățile sale medicinale, având efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice.
Aceste efecte ajută la reducerea durerilor musculare și a celor cauzate de artrită, precum și a crampelor menstruale și ar putea contribui la prevenirea răcelilor și a virozelor respiratorii. De la farmaciile naturiste se poate procura și ghimbirul pulbere, natural.
Fitoterapeuții recomandă administrarea de 0.5 – 1.5 g praf de rădăcină de ghimbir, de 3 ori pe zi, înainte de masă pentru ameliorarea cefaleelor, migrenelor și nevralgiilor”, potrivit explicațiilor dr. Laura Ene, de pe doc.ro