Ceaiurile pe care le poți consuma pentru a scăpa de kilogramele în plus. Au multe beneficii și sunt foarte accesibile. Pot fi consumate în fiecare zi.
În afară de urmarea unei diete echilibrate și de practicarea exercițiilor fizice, persoanele care încearcă să slăbească trebuie să știe că anumite ceaiuri sunt foarte utile, deoarece stimulează metabolismul.
Ceaiul verde se numără printre cele mai recomandate și este bogat în antioxidanți, mai ales catechine. Acesta poate fi de mare ajutor pentru arderea grăsimilor, dar și pentru a accelera metabolismul.
Un ceai recomandat este și cel de mentă. Ajută digestia, dar contribuie și la reducerea poftei de mâncare. Ceaiul de urzică este diuretic și poate contribui la detoxifierea organismului.
Un alt ceai cu proprietăți diuretice este cel de hibiscus, care poate fi de folos și pentru reducerea tensiunii arteriale. Conform studiilor, poate fi util și pentru reducerea grăsimii corporale.
Bogat în antioxidanți, ceaiul de rooibos nu are cofeină și poate fi de mare ajutor la reducerea stresului, lucru care contribuie și la controlul greutății.
Un ceai care poate facilita digestia este cel de ghimbir, care are și proprietăți antiinflamatorii. Este o băutură pe care o poți consuma pentru reducerea poftei de mâncare.
Ceaiul oolong este parțial fermentat și te poate ajuta la arderea grăsimilor, dar și la îmbunătățirea metabolismului.
Toate aceste ceaiuri sunt foarte sănătoase, iar specialiștii le recomandă. Cu toate acestea, nu trebuie consumate în cantități mari, deoarece pot să aibă efecte adverse.
În general, pentru pierderea în greutate, un stil de viață sănătos, bazat pe un regim alimentar echilibrat și pe exerciții fizice, este esențial. Cei care au diverse probleme medicale trebuie să ceară sfatul unui medic înainte de a consuma un anumit ceai.
Multe ceaiuri au un conținut mare de cofeină, precum ceaiul oolong, verde sau negru. Cofeina în exces poate duce la anxietate, insomnie, palpitații, iritabilitate sau probleme digestive.
Este recomandat un consum de până la 400 mg de cofeină pe zi, adică echivalentul a 4 – 5 cești de ceai, potrivit Healthline.
Ceaiurile au anumite substanțe chimice, precum oxalații și taninii. Oxalații sunt prezenți, de obicei, în ceaiul negru. Consumați în cantități prea mari, pot contribui la formarea pietrelor la rinichi.
Taninii pot influența absorbția fierului din alimente. Consumul excesiv de ceai poate să provoace deficiențe de fier, mai ales în timpul meselor.
Mai mult, ceaiul de ghimbir poate duce la arsuri gastrice atunci când este consumat în cantități prea mari, iar cel de hibiscus la tensiune arterială. Pentru a evita orice problemă de sănătate, orice tip de ceai se consumă cu moderație.