Fotbal international

Cealaltă față a lui Lionel Messi. Se implică în ajutorarea persoanelor cu deficiențe de vedere

09.09.2020 | 23:22
Cealaltă față a lui Lionel Messi. Se implică în ajutorarea persoanelor cu deficiențe de vedere
Lionel Messi se implică în ajutorarea persoanelor cu probleme de vedere. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lionel Messi dovedește că pe lângă statutul său de superstar în fotbal este și o persoană care se implică în ajutorarea semenilor.

Legendarul fotbalist de la FC Barcelona și-a unit forțele cu o companie din Israel într-un parteneriat menit să atragă atenția asupra dificultătilor pe care le întâmpină la nivel global persoanele cu probleme de vedere.

ADVERTISEMENT

În fiecare an, Messi va dărui seturi de ochelari OrCam MyEye unor persoane cu dizabilități ale căror povești inspiră, Barcelona fiind locația aleasă pentru înmânarea premiilor. Pană la debutul pandemiei, sportivul s-a întâlnit la Barcelona cu 12 copii, cărora le-a oferit personal cadourile.

Un fan al echipei Arsenal a primit de la Messi ochelarii în valoare de 4200 de lire sterline

Mikey, fan înfocat al echipei Arsenal Londra, este cel mai recent câștigător al device-ului inteligent în valoare de 4200 de lire sterline, care, susțin părinții săi, i-a oferit un nivel ridicat de independență.

ADVERTISEMENT

Pentru Messi, aceste ajutoare pe care le oferă reprezintă momente speciale, fiecare câștigător intrând automat în echipa “DreamTeam OrCam” al cărui lider este.

ADVERTISEMENT

“Emoția este una incredibilă. Întâlnirile cu acest grup de oameni reprezintă un moment magic și care mă inspiră. Văzând cum fiecare membru al dreamteam-ului OrCam probează funcțiile acestui device, am realizat schimbările pe care le produce în viața lor.

Sunt mândru să fiu ambasadorul OrCam și astfel să produc schimbări în bine în viețiile persoanelor cu dizabilități.” a declarat Leo Messi.

ADVERTISEMENT

În momenul actual, aproximativ 300 de milioane de persoane de pe planetă suferă de probleme de vedere sau orbire.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri