News

Ceartă între Diana Șoșoacă și Cristian Piedone pe tema protestelor. Ce acuzații și-au adus cei doi

30.03.2021 | 15:32
Cearta intre Diana Sosoaca si Cristian Piedone pe tema protestelor Ce acuzatii siau adus cei doi
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă și Cristian Piedone s-au luat la ceartă pe tema protestelor. Cei doi și-au adus acuzații reciproc. Senatoarea l-a acuzat pe primar că le-ar fi interzis oamenilor mersul la protest, blocând ieșirile din Sectorul 5.

Diana Șoșoacă spune că informațiile pe care le are sunt „pe surse”. Aceasta afirmă că edilul a fost strâns cu ușa prin prisma a două procese, din care ar putea „să iasă șifonat”.

ADVERTISEMENT

Piedone se apără afirmând că avocata este „în eroare”. El a respins acuzațiile și a catalogat afirmațiile acesteia ca fiind „aberante.”

Ceartă între Diana Șoșoacă și Cristian Piedone pe tema protestelor. Ce acuzații și-au adus cei doi

„Cei din Sectorul 5 și-au luat foarte mari amenzi. Rușine, domnule primar Piedone. Dumneata ești ales al Sectorului 5 de acești oameni pe care îi amendezi”, a acuzat Diana Șoșoacă, potrivit Știri pe surse.

ADVERTISEMENT

„A blocat toate ieșirile din Sectorul 5 cu Poliția Locală și a interzis mașinilor să meargă spre protest” Oamenii care au fost surprinși pe stradă au fost amendați că, vezi Doamne, nu purtau mască sau nu aveau declarație, deși acești oameni aveau declarație, polițiștii le-au spus că au primit ordin să îi amendeze pe toți,” a adăugat aceasta.

Senatoarea a afirmat că ar avea informații „pe surse”: „este inacceptabil un astfel de comportament. Din câte am înțeles, domnul Piedone, chiar îl rog să ne spună de ce a dispus aceste ordine. Pe surse am aflat că dânsul ar fi făcut un aranjament pentru că are două procese din care poate să iasă foarte șifonat, unul este Colectiv”.

ADVERTISEMENT

„Ca să scape de aceste dosare și-a luat angajamentului ca niciun locuitor din Sectorul 5 să nu mai părăsească sectorul când sunt demonstrații. Nu ai voie să faci așa ceva. Este inadmsibil. Dacă nu e adevărat, te rog, domnule Piedone, să dezminți. Dacă este adevărat, te vei mai trezi cu un dosar penal,” a precizat Șoșoacă.

Cristian Piedone a respins acuzațiile: „doamna senator, cu tot respectul pentru domnia sa, este în eroare. A spus „pe surse”, dar sursele nu sunt demne de doamna senator. Aș ruga să se informeze în detaliu. E o acuzație aberantă. Nu s-a întâmplat așa ceva. Nu a existat nicio discpoziție. Cum pot să dau eu o dispoziție să îngrădesc anumite drepturi de circulație. Nu s-a întâmplat.”

ADVERTISEMENT

Edilul de la Sectorul 5 a explicat că amenzile nu au existat, ci au fost date avertismente verbale: „referitor la acuzațiile cu Justiția nu am cum, cu cine… Se poate în România să, așa, după ureche, să vorbesc sau să îți asigure cineva-ceva?! Din contră, nu cred că imixtiunea politicului în Justiție poate să scoate un adevăr sau un non-adevăr la suprafață”.

„Deci, cu tot respectul pentru doamna senator, nu am dat acest ordin. Sunt camere în sector… Tot sectorul este monitorizat – nu s-a întâmplat așa ceva, nu s-au făcut filtre, absolut nimic. (…) Am intrat și eu . Nu cred că a scăpat cineva de morișca doamnei senator Șoșoacă. Dar doamna senator ar trebui să se bazeze nu pe surse, ci pe concret, pe documente. Noi nu judecăm, nu luăm măsuri pe surse, ci în condițiile legii,” a încheiat Piedone.

ADVERTISEMENT