News

Ceartă între Klaus Iohannis și Rareș Bogdan? Cristoiu: ”L-o fi supărat, nu știu”

30.06.2019 | 18:12
Cearta intre Klaus Iohannis si Rares Bogdan Cristoiu Lo fi suparat nu stiu

Analistul politic Ion Cristoiu a dezvăluit că Rareș Bogdan și-a pierdut statutul de vedetă în clipa în care a irosit cursa pentru șefia PNL București. Cristoiu consideră că mandatul de europarlamentar este „o catastrofă” pentru liberal.

Ion Cristoiu spune că circulă un zvon conform căruia Klaus Iohannis s-a certat cu Rareș Bogdan

Analistul politic Ion Cristoiu este de părere că Rareș Bogdan și-a pierdut puterea când a fost ales europarlamentar. În plus Rareș Bogdan a pierdut și statutul de vedetă în momentul în care nu a cîștigat șefia PNL București. Cristoiu mai spune că pentru Rareș Bogdan ”mersul la Bruxelles este o catastrofă”, spre deosebire de Blaga și alți politicieni. „El fusese o vedetă din televiziune, avea de-o sută de ori mai mare putere. El când a candidat cap de listă, nu s-a pus să meargă la Bruxelles, ci să tragă partidul și apoi să facă o carieră în București”, a explicat Cristoiu, conform Mediafax.

“Dacă Rareş Bogdan m-ar fi întrebat, m-a întrebat multe lucruri când s-a înscris în politică, dar dacă m-ar fi întrebat de ce nu m-am înscris eu, Cristoiu, i-aş fi răspuns cu ce i s-a întâmplat lui, anume: cele două sunt lumi net diferite. Poţi să vii din presă, marea vedetă, mare, şi dincolo intri într-o lume unde nu mai eşti vedetă.”, a completat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că circulă un zvon conform căruia Rareș Bogdan s-ar fi certat cu președintele Klaus Iohannis. „Nu știu care este dedesubtul, circulă și zvonul că de fapt totul a pornit de la Klaus Iohannis, e greu de presupus că Orban își permitea această ofensă adusă lui Rareș Bogdan fără aprobarea Cotroceniului.”

Analistul politic spune că Rareș Bogdan a pierdut statutul de vedetă

Ion Cristoiu vorbește despre zvonul conform căruia Iohannis s-a certat cu Rareș Bogdan
Sursa foto: sputnik.md

Consiliera lui Ludovic Orban a câștigat funcția de președinte al PNL București

Cristoiu vine și cu explicații în ceea ce privește acest zvon. „Pot să fie două explicații: una, Klaus Iohannis s-a închinat sau s-a înclinat în fața deciziei partidului, dar există și zvonul, și îl iau în serios, că de fapt Rareș Bogdan cu Klaus Iohannis s-au certat. Nu știu de ce, e greu de presupus că Orban făcea de capul lui. Poate că, până la un moment dat, Rareș Bogdan luat de apele alea că a salvat PNL-ul, l-o fi supărat, nu știu, n-am relații cu cel de la Cotroceni și nu-l cunosc… Indiferent, după părerea mea era mult mai bun Rareș Bogdan”, a continuat analistul politic.

Marți a avut loc ședința Biroului Executiv a PNL, iar Violeta Alexandru consiliera lui Ludovic Orban a fost numită în funcția de președinte al PNL București. Luni 600 de liberali au semnat o scrisoare adresată lui Rareș Bogdan. Liberalii i-au cerut europarlamentarului să preia șefia PNL București. Analistul politic mai spune că Ludovic Orban ar trebui înlocuit de la şefia PNL şi “regândit un PNL care se adresează altui electorat decât celui USR”.