News

Ceața a blocat avioanele care aterizau la Iași. Șapte curse au fost deviate spre Suceava și Otopeni

Ceața afectează traficul de pe Aeroportul Iași, astfel că șapte curse au fost deviate către Suceava și Otopeni, în timp ce două zboruri au fost anulate.
19.12.2024 | 19:48
Ceata a blocat avioanele care aterizau la Iasi Sapte curse au fost deviate spre Suceava si Otopeni
Ceața a blocat avioanele care aterizau la Iași. Șapte curse au fost deviate spre Suceava și Otopeni. Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Cele două zboruri anulate sunt cele de la Iași către Barcelona și Roma. Conform datelor oficiale, pe întreg parcursul zilei de joi, traficul aerian pe Aeroportul Iași a fost grav afectat, astfel că mai multe zboruri au fost deviate sau chiar anulate. Au fost afectate mai multe zboruri Ryanair.

Ceața a blocat avioanele care aterizau la Iași

Este vorba despre zborurile de la Paris și Milano, care nu au putut ateriza la Iași și au ajuns la Otopeni, în București. O altă aeronavă Ryanair de la Bruxelles a fost deviată în ultimul moment spre Otopeni, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Așadar, foarte multe curse date peste cap.

ADVERTISEMENT

Potrivit News.ro, alte patru curse Wizz Air au aterizat la Suceava, în timp ce alte zboruri importante au fost anulate. Condițiile meteo din Iași au permis aterizarea doar câteva ore la prânz, însă ceața a preluat controlul spre seară și a perturbat grav traficul aerian.

În municipiul Iași, precum și în zona aeroportului, autoritățile au anunțat cod galben de ceață până la ora 23:00. Așa cum arată un articol Ziarul de Iași, Aeroportul din Iași este pe locul 2 în top raportat la număr de călători, având al doilea cel mai mare terminal din România.

ADVERTISEMENT

Desemenea, Aeroportul din Iași este dotat cu airbridge-uri și este singurul aeroport care deține un parc fotovoltaic, precum și aeroportul cu cel mai modern ambulift din țară. Doar în 2024, acest aeroport a absorbit 90 de milioane de euro din fonduri europene și a inaugurat Terminalul T4 cu o suprafață de 31.000 de metri pătrați și cu o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual.

Aeroportul Iași devine unul dintre cele mai performante din România

Totodată, în 2024 Aeroportul Iași va deservi până spre ultimele zile 2,2 milioane de pasageri îmbarcați și debarcați. La Iași se vorbește deja despre noi zboruri care vor fi introduse cum ar fi destinațiile Atena, Salonic, Lyon, Praga, Valencia și, cel mai important, curse directe spre Cluj-Napoca și Timișoara.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie tocmai au fost reluate zborurile spre Malmo (Suedia), iar din martie 2025 au fost anunțate deja noi zboruri regulate spre București. Dezvoltarea aeroportului va continua prin investiții noi în infrastructură, cum ar fi reconfigurarea T2 în terminal cargo (servicii de coletărie).

De asemenea va fi extinsă infrastructura de mișcare la 18 standuri de parcare pentru aeronave, va fi construit un nou turn de control și o parcare supraetajată de lungă durată. Așadar, investiții foarte multe pentru acest aeroport.

ADVERTISEMENT

Conducerea Aeroportului Iași mai are și alte obiective mărețe cum ar fi îmbunătățirea serviciilor pe aeroport, implementarea de tehnologii noi și înlocuirea echipamentelor actuale cu unele moderne.

ADVERTISEMENT