News

Ceața pune probleme traficului aerian din Suceava. Unele zboruri au fost redirecționate către alte orașe

Au fost mari probleme cu ceața duminică pe Aeroportul din Suceava. O parte dintre zborurile care veneau din Marea Britanie au fost redirecționate către alte orașe din țară.
09.01.2022 | 15:39
Ceata pune probleme traficului aerian din Suceava Unele zboruri au fost redirectionate catre alte orase
Probleme cu ceața pe Aeroportul Suceava. Unele avioane au fost redirecționate spre Cluj și Iași. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
ADVERTISEMENT

Dacă vestul țări se confruntă cu ninsori abundente și fenomene severe de iarnă, în est ceața este cea care pune probleme. Cel mai mult are de suferit traficul aerian.

Vizibilitatea redusă de duminică a dat peste cap traficul aerian din județul Suceava. Trei avioane care trebuiau să aterizeze duminică la 11:10, 11:15 şi 12:15 de la Luton, Doncaster şi Manchester au fost în imposibilitatea de a ateriza şi au zburat în cerc deasupra Sucevei.

ADVERTISEMENT

Primele doua curse aparţin Wizz Air, iar cea de-a treia aeronavă aparţine Ryanair.

Probleme cu ceața pe Aeroportul Suceava. Unele avioane au fost redirecționate spre Cluj și Iași

Conform procedurilor în astfel de cazuri, din motive de siguranță pentru pasageri și echipaj, unele curse au fost redirecționate către alte aeroporturi, în speță cel din Iași (aeronava care venea din Doncaster) și cel din Cluj (aeronava care venea din Manchester).

Un al treilea avion a stat în aer deasupra Sucevei, așteptând să se risipească ceața. Directorul Aeroportului din Suceava, Ioan Măriuța, a declarat în presa locală că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, compania Wizz Air are ca soluții de rezervă aeroporturile din Bacău și Iași.

ADVERTISEMENT

În final, aeronava care venea din Luton a aterizat în siguranță pe aeroportul din Suceava.

În ceea ce-i privește pe pasagerii care au aterizat în alte orașe, aceștia vor fi aduși la Suceava cu autocarele. Piloții vor aștepta îmbunătățirea vremii și vor încerca să aterizeze cu aeronavele la Suceava pentru a prelua pasagerii care vor să plece către destinațiile amintite.

Ce spun pasagerii care au reușit să aterizeze în final la Suceava

Pasagerii care au fost nevoiți să îndure condițiile de față spun că a fost puțin stresant, însă în final piloții au dat dovadă de profesionalism și aeronava din Luton a aterizat în siguranță

ADVERTISEMENT

”A fost puţin stresant să stăm trei ore în avion. Pilotul a spus că nu s-a putut ateriza din cauza ceţii. E bine că totul a fost în regulă.

În ceea ce privește zborul, acesta a decurs cum trebuie, nimeni nu s-a panicat. Piloții au dat dovadă de profesionalism. O singură dată a încercat să aterizeze”, a spus unul dintre pasagerii aeronavei care a decolat din Luton, pentru MonitorulBt.

ADVERTISEMENT

Tot duminică după amiază, la Suceava a mai aterizat o aeronavă de la Otopeni, care, a fost nevoită să survoleze de mai multe ori aeroportul înainte de aterizare.

ADVERTISEMENT
Tags: