News

Ceață toxică în Sydney, Australia. Oamenii nu au voie să iasă din case – Video

19.11.2019 | 11:50
Ceata toxica in Sydney Australia Oamenii nu au voie sa iasa din case  Video
ADVERTISEMENT

Autoritățile australiene îi avertizează pe locuitorii orașului Sydney să nu iasă din case din cauza unui fenomen extrem de rar și de periculos cauzat de incendiile de vegetație din ultimele zile. O ceață toxică s-a așezat astăzi peste unul din cele mai frumoase orașe din lume, iar sănătatea celor care se expun ceții poate fi serios periclitată.

Ceață toxică în urma incendiului masiv care a cuprins statul New South Wales din Australia

Specialiștii vorbesc despre o depășire a nivelului toxicității din aer de până la 30 de ori, fapt pentru care australienii sunt rugați să închidă ferestrele caselor și să nu iasă afară până când ceața nu va dispărea. Nivelul de poluare este comparabil cu datele înregistrate recent în capitala Indiei, New Delhi.

ADVERTISEMENT

Concentrația de particule toxice îi îngrijorează pe reprezentanții principalelor instituții din Sydney, iar Ministerul Sănătății a explicat care sunt simptomele pentru care cetățenii ar trebui să ajungă de urgență la cel mai apropiat spital: iritații la nivelul ochilor, nasului sau gâtului. Cei mai afectați de ceața toxică pot fi astmaticii, avertizează autoritățile locale.

6 persoane decedate în urma incendiilor de vegetație; 110 focare sunt încă active

În urma masivelor incendii de vegetație, 6 persoane au murit în New South Wales și Queensland, scrie en24.news. Pe lângă aceștia, alte sute de persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar casele a mii de persoane au fost mistuite de flăcări. Pentru a vă da seama cât de puternic a fost incendiul din statul New South Wales, trebuie să știți că orașul de reședință al acestuia, Sydney, se află la 100 de kilometri nord-vest de focar.

ADVERTISEMENT

Situația continuă să fie una îngrijorătoare. Peste 110 focare sunt și la ora aceasta active, iar pompierii se văd depășiți de situație, încercând să facă tot posibilul pentru ca acestea să nu se extindă și mai mult.

 

 

Tags: