CEC Bank va trebui să plătească despăgubiri către familia Dragnea, după ce RISE Project a publicat extrasele de cont ale juniorului

Bogdan Solomon   
în HotNews
22/03/2019, 15:23
CEC Bank va trebui să plătească despăgubiri către familia Dragnea, după ce RISE Project a publicat extrasele de cont ale juniorului GALERIE FOTO
Fiul lui Liviu Dragnea a dat în judecată CEC Bank

Lovitură pentru Cec Bank, în urma unei decizii a instanței, dictate recent. Instituția este obligată acum să plătească despăgubiri către familia liderului PSD, Liviu Dragnea. Întreaga poveste a pornit de la un material al jurnaliștilor de investigație de la Rise Project.

CEC Bank a pierdut procesul cu familia lui Liviu Dragnea și este bun de plată

Instanța i-a dat câștig de cauză lui Valentin Ștefan Dragnea, într-un proces inedit pe care fiul liderului Partidului Social Democrat l-a intentat împotriva CEC Bank, nemulțumit de faptul că datele sale bancare au devenit subiect de presă.

Mai concret, informațiile oferite recent de jurnaliștii de investigație de la Rise Project în articolul „Dragnea, cu banii în retragere” , publicat în luna februarie 2018, au făcut obiectul unui proces declanșat de fiul lui Liviu Dragnea.

CEC Bank, acționată în instanță de familia Dragnea
CEC Bank, acționată în instanță de familia Dragnea

Familia Dragnea a dat în judecată  CEC Banc pentru informațiile din articol

Apariția în presă a datelor bancare l-a determinat pe Valentin Dragnea să-și caute dreptatea în instanță. Fiul liderului Partidului Social Democrat este nemulțumit de faptul că informații cu caracter personal au fost dezvăluite de CEC, într-un fel sau altul.

Articolul respectiv face referire la afacerea Tel Drum, anchetată în aceste momente de procurori. Mai exact, materialul de presă conține informații referitoare la modul în care mai multe proprietăți ale Tel Drum au ajuns să fie deținute de o societate controlată de fiul lui Liviu Dragnea.

Mai mult decât atât, articolul dezvăluie modul în care dividendele de la  la firma respectivă au ajuns în contul lui Valentin Ștefan Dragnea, precum și ce s-a întâmplat ulterior cu acești bani. În susținerea informațiilor prezentate, cei de la Rise Project au publicat la vremea respectivă și un extras personal de cont bancar aparținând fiului lui Liviu Dragnea.

Admite in parte cererea. Constată caracterul ilicit al faptei pârâtei (CEC Bank – n.red.) de a genera in datele de 28 septembrie 2017 si 15 decembrie 2017, fără acordul reclamantului (Valentin Stefan Dragnea – n.red.), două extrase de cont si de a le furniza unor terțe persoane pentru a fi făcute publice. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată”se arată în minuta Tribunalului București. Decizia nu este însă definitivă.

 

Închide ×