News

Cedează Nicolae Ciucă funcția de premier în favoarea PSD? ”La momentul oportun voi depune mandatul”

Premierul PNL în funcție a vorbit despre ce va face atunci când va veni momentul rotativei guvernamentale, conform înțelegerii cu PSD.
24.02.2023 | 22:39
Cedeaza Nicolae Ciuca functia de premier in favoarea PSD La momentul oportun voi depune mandatul
Nicolae Ciucă va respecta acordul privind rocada la guvernare Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a dat asigurări că își va depune mandatul în respectarea acordului încheiat cu PSD, care prevede rocada la guvernare în acest an și că importantă este stabilitatea țării și nu o persoană sau alta.

Nicolae Ciucă a vorbit despre rocada la guvernare

Potrivit premierului responsabilitatea coaliției de guvernare este să demonstreze că pe politicieni îi preocupă stabilitatea țării și respectarea angajamentelor asumate în programul de guvernare.

ADVERTISEMENT

„La început, când am preluat guvernarea se spunea că o să reziste și guvernul ăsta 3-4 luni de zile. Iată suntem la un an și trei luni și în continuare ne ținem de angajament și de acest lucru vorbesc și în partid și oriunde am ocazia, pentru că este foarte important.

Stabilitatea politică a fost cea care ne-a garantat credibilitatea în fața investitorilor, în fața partenerilor. Este o chestiune de responsabilitate a noastră.

ADVERTISEMENT

Aici nu e vorba de Ciucă, de Marcel Ciolacu, nu este vorba nici despre PSD, nici despre PNL. Este vorba de Guvernul României. Nu putem să ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea țării”, a spus Nicolae Ciucă, la Antena 3 CNN.

Premierul nu poate spune dacă rotativa guvernamentală se va realiza chiar pe 25 mai pentru că în acea zi este sărbătoarea Înălțării Domnului și este marcată Ziua Eroilor.

ADVERTISEMENT

„Schimbarea se va produce, toată lumea vorbește de 25 mai, iar 25 mai este ziua Înălțării și Ziua Eroilor. Nu trebuie să rămânem ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic.

Și atunci așa cum am primit mandatul de la domnul președinte, la momentul oportun voi depune mandatul și voi proceda pe acordul pe care l-am avut pe rocada la guvernare”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Președintele PNL a mai precizat și că formațiunea pe care o conduce își va respecta decizia de a-l vota pe Marcel Ciolacu în funcția de premier: „toate deciziile le-am luat în partid. Atunci când am constituit coaliția am luat decizia în partid, decizia în partid este să continuăm coaliția și cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier, PNL va vota guvernul din care face parte. Nu este vorba nici de Ciucă, nici de Ciolacu, aici este vorba de ce facem pentru țara noastră”.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși