Fotbal intern

Cedric Mongongu, salariu de tot râsul la Iași! S-a duelat cu Ibrahimovic, iar acum încasează 100 de euro

06.09.2018 | 10:45
Cedric Mongongu salariu de tot rasul la Iasi Sa duelat cu Ibrahimovic iar acum incaseaza 100 de euro

Cedric Mongongu, fotbalistul transferat de CSM Poli Iași în perioada de mercato din această vară, are un salariu de tot râsul la gruparea antrenată de Flavius Stoican. Motivul pentru care fotbalistul în vârstă de 29 de ani a acceptat o remunerație atât de mică este uluitor.

Cedric Mongongu a bifat nu mai puțin de 172 de apariții în Ligue 1, la Monaco, Evian și Montpellier, iar CV-ul fotbalistului din Liga 1 Betano este uluitor. Deși fotbalistul a bifat 40 de selecții la echipa națională RD Congo și a înscris două goluri, Cedric Mongongu a acceptat să vină la CSM Poli Iași pentru a-și relansa cariera, după ce în sezonul 2017-2018 a stat pe bară.

Cedric Mongongu încasează la Iași un salariu de tot râsul

Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care a acceptat o remunerație de numai 100 de euro pe lună, iar asta doar pentru că moldovenii trebuiau să treacă în contract o sumă. Conform înțelegerii dintre Cedric Mongongu și oficialii de la CSM Poli Iași, fundașul în vârstă de 29 de ani va începe să încaseze câte 4.000 de euro lunar, toate acestea după ce va bifa 5 prezențe în Liga 1 Betano. Astfel, acesta ar urma să primească un salariu egal cu cel încasat de Ionuț Cioinac și Andrei Sin, doi dintre cei mai importanți fotbaliști din lotul lui Flavius Stoican.

“Cedric Mongongu iubeşte foarte mult fotbalul. Are destui bani, pe care i-a câştigat în Franţa. Nu l-a interesat partea financiară, vrea doar să revină în circuit după problemele pe care le-a avut. Abia când va juca va fi plătit. Urmează un program special, sperăm să ajungă la nivelul fizic optim şi să ne putem baza pe el”, a declarat preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, Ziarului de Iași.

Kamer Qaka este cel mai bine plătit jucător de la CSM Poli Iași

Kamer Qaka, fotbalistul care a revenit de la FCSB, are cel mai mare salariu de la CSM Poli Iași. Internaționalul albanez în vârstă de 23 de ani la care Gigi Becali a renunțat după doar două luni încasează un salariu lunar în valoare de 10.000 de euro, al fel cum avea și la gruparea pregătită de Nicolae Dică. Mai mult, patronul formației CSM Poli Iași a acceptat să plătească și o sumă de bani pentru ca Kamer Qaka să revină sub comanda lui Flavius Stoican.

Cedrid Mongongu a jucat pentru Monaco

Cotat de site-urile de specialitate la 550.000 de euro, Cedric Mongongu a ajuns la CSM Poli Iași pe 1 iulie 2018 și a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2018 – 2019. Pe parcursul carierei, fundașul în vârstă de 29 de ani a mai jucat la echipe precum Montpellier, Eskisehirspor, Evian, Monaco și Monaco B.

În perioada de mercato din această vară, CSM Poli Iași a transferat jucători precum P. Petre (FC Dinamo București), Gallego (At. Saguntino), Sanoh (Crawley Town), L. Rus (CFR Cluj), Cobrea (FC Botoșani), Flores (Tondela), Mimoun (FC Paris), Paul Pîrvulescu (Gaz Metan Mediaș), I. Roșu (Metaloglobus), Kamer Qaka (FCSB). De la gruparea din Copou au plecat: Jagodinski, Taciuc, Platini, Jo, Kelava, Gavrilă și Moisi

550.000 de euro este cota lui Cedric Mongongu, conform transfermarkt.com