Sport

Cehia a fost prima surpriză din optimile lui Euro 2020. Câți bani câștigi dacă pariezi că se oprește în semifinale

Cehia a produs prima repriză surpriză din optimile lui Euro 2020, atunci când a eliminat naționala Olandei, și poate ajunge până în semifinale, având în vedere culoarul accesibil pe care îl are.
29.06.2021 | 18:48
Cehia a fost prima surpriza din optimile lui Euro 2020 Cati bani castigi daca pariezi ca se opreste in semifinale
ADVERTISEMENT

Puțină lume îi dădea șanse Cehiei să meargă mai departe în sferturile lui Euro 2020. Totuși, naționala lui Jaroslav Silhavy a profitat de stilul boem al echipei Olandei și a reușit să se califice după o victorie cu 2-0, la Budapesta.

În partida din optimi, șansa a fost pe deplin de partea cehilor. În minutul 55, la 30 de secunde de la ratarea imensă a lui Donyell Malen, reprezentativa batavă a rămas în inferioritate numerică. Matthijs de Ligt a făcut henț în postură de ultim apărător și a fost eliminat cu ajutorul sistemului VAR.

ADVERTISEMENT

A fost momentul care a turnat plumb în picioarele fotbaliștilor lui Frank de Boer. Mai întâi, Tomas Holes a deschis scorul cu o lovitură de cap, iar apoi , Patrik Schick a închis tabela cu al patrulea său gol la Euro 2020.

Cehia, culoar excelent spre semifinalele lui Euro 2020

Dacă șansa va continua să fie de partea Cehiei, naționala lui Sihalvy ar putea ajunge să joace chiar în penultimul act al Euro 2020. În urma victoriei cu Olanda, cehii vor da piept cu o altă reprezentativă surpriză de la turneul final, Danemarca.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor oferă o cotă de 1,02 pentru ca Cehia „să nu câștige Campionatul European”.

Spre deosebire de cehi, nordicii au avut un meci mult mai simplu în optimi. Selecționata pregătită de Kasper Hjulmand a învins-o fără drept de apel pe Țara Galilor, scor 4-0. Succesul danezilor a venit în urma „dublei” lui Dolberg și a golurilor înscrise de Maehle și Braithwaite. În minutul 90, britanicii au primit și un cartonaș roșu, încasat de Harry Wilson.

Bătălia pentru sferturile Campionatului European, dintre Cehia și Danemarca e programată să aibă loc sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00, pe Stadionul Olympic din Baku. Va fi al 12-lea meci direct care se dispută între cele două reprezentative.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, duelurile Cehia – Danemarca au fost extrem de echilibrate. Cehii au obținut trei victorii, danezii două, restul de șase meciuri terminându-se la egalitate. Ultima confruntare a fost una amicală și s-a jucat în 2016, scor 1-1.

Cehia și Danemarca au fost adversare în fazele eliminatorii și la Euro 2004, mai exact în sferturi. Atunci, nordicii au pierdut la scor de neprezentare, grație golului lui Jan Koller și „dublei” lui Milan Baros.

ADVERTISEMENT

Potențial duel de foc cu Anglia sau Germania

Cehia se află pe partea ușoară de tablou a Campionatului European. Cel puțin până în semifinale, acolo unde, dacă va ajunge, naționala lui Silhavy va juca împotriva câștigătoarei din cel mai tare sfert de finală de la Euro 2020, Anglia – Germania.

De-a lungul istoriei, după destrămarea Cehoslovaciei, naționala Cehiei a reușit performanța să joace o finală de Campionat European. S-a întâmplat în 1996, atunci când a fost învinsă de Germania, națională peste care ar putea să dea în penultimul act de la această ediție.

Coincidențele continuă cu locul de disputare al partidelor. La fel ca în 1996, semifinalele, la fel ca și finala lui Euro 2020, se vor juca tot în Anglia, pe Wembley. Casa Pariurilor oferă o cotă de 8,50 pentru ca Cehia „să piardă finala lui Euro 2020”.


  • (P) 3,40 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Cehia „să fie eliminată în semifinale”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT