Sport

Cehia – Anglia 0-1. Naționala lui Gareth Southgate se califică de pe primul loc în optimile de finală de la EURO 2020

FANATIK.RO vă oferă toate amănuntele despre partida Cehia - Anglia, din cadrul grupei D la EURO 2020.
22.06.2021 | 21:58
Cehia  Anglia 01 Nationala lui Gareth Southgate se califica de pe primul loc in optimile de finala de la EURO 2020
Cehia - Anglia 0-1. Meciul de pe Wembley se joacă acum. Sterling deschide scorul. Sursă foto: twitter.com
ADVERTISEMENT
22-06-2021
20:53

Clasamentul Grupei D

Anglia și Croația sunt cele două naționale care se califică direct în optimile de finală de la EURO 2020.

Croații au trecut pe poziția secundă în urma victoriei cu Scoția, scor 3-1, în timp ce naționala Cehiei termină grupa pe locul 3, dar prinde un loc de calificare în „optimi”. Scoția este eliminată de la Campionatul European, singurul punct făcut de scoțieni fiind în compania Angliei, chiar pe Wembley.

Departajarea dintre Croația și Cehia s-a făcut în urma golurilor marcate, cehii au 3 goluri înscrise, în timp ce croații au punctat de 4 ori.

Clasament Grupa D. Sursă foto: flashscore.ro
Clasament Grupa D. Sursă foto: flashscore.ro
22-06-2021
18:58

Cehia - Anglia 0-1 (R. Sterling 12)

Final de meci! Anglia se impune cu 1-0 și se califică de pe prima poziție a grupei D, în fazele eliminatorii de la EURO 2020.

Min 85 / Jordan Henderson înscrie, însă golul său este anulat pe motiv de offside.

Min 67 / Harry Maguire cere penalty, în urma unui duel în careul cehilor

Min 46 / Începe a doua repriză din Cehia-Anglia!

Min 45 / Final de primă repriză! Anglia a dominat jocul și a avut mai multe ocazii importante, însă nici cehii nu s-au lăsat mai prejos, având la rândul lor câteva situații importante. 

Min 42 / Harry Kane șutează, însă Tomas Vaclik e la datorie și respinge mingea.

Min 34 / Ocazie imensă pentru Cehia! Socuek trimite un șut de la marginea careului puțin pe lângă poarta lui Pickford.

Min. 27 / Ocazie mare și pentru Cehia! Holes trimite un șut de la distanță, iar Pickford respinge în corner.

Min. 25 / Încă o ocazie mare pentru Anglia! Harry Kane pătrunde în careu și șutează, dar mingea e apărată de Tomas Vaclik.

Min. 12 / GOOOOLLL Anglia! Raheem Sterling deschide scorul pe Wembley în fața Cehiei, după o lovitură cu capul.

 

Min. 2 / Ratare imensă! Raheem Sterling îl lobează pe Tomas Vaclik, însă mingea se duce în bară și Anglia ratează o primă ocazie uriașă!

Min. 1 / A început meciul Cehia-Anglia!

22-06-2021
17:49

Echipele de start pentru Cehia - Anglia

Cehia: Vaclik (Sevilla) – Coufal (West Ham), Celustka (Sparta Praga), Kalas (Bristol City), Boril (Slavia Praga) – Soucek (West Ham), Holes (Slavia Praga) – Masopust (Slavia Praga), Darida (Hertha Berlin), Jankto (Sampdoria) – Schick (Bayer Leverkusen); Rezerve: Barak, Brabek, Hlozek, Kaderabek, Koubek, Kral, Krmencik, Mandous, Mateju, Pekhart, Sevcik, Vydra ; Selecţioner: Jaroslav Silhavy

Anglia: Pickford (Everton) – Walker (Manchester City), Stones (Manchester City), Maguire (Manchester United), Shaw (Manchester United) – Rice (West Ham), Phillips (Leeds United) – Sterling (Manchester City), Grealish (Aston Villa), Saka (Arsenal) – Kane (Tottenham); Rezerve: Bellingham, Calvert-Lewin, Coady, Henderson, James, Johnstone, Mings, Ramsdale, Rashford, Sancho, Trippier; White Selecţioner: Gareth Southgate.

Meciul Cehia – Anglia are loc marţi, 22 iunie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul grupei D a turneului final al EURO 2020. Este o partidă din cadrul etapei a 3-a şi ultima a acestei grupe, care va stabili ocupanta primul loc.

Unde se joacă partida Cehia – Anglia

Deşi gazda acestei întâlniri pare a fi Cehia, realitatea este că meciul are loc pe stadionul “Wembley” din Londra, una dintre cele două locaţii pentru partidele din grupa D, alături de vecinii scoţieni cu “Hampden Park” din Glasgow.

ADVERTISEMENT

Confruntarea Cehia – Anglia se dispută marţi, 22 iunie, de la ora 22:00 iar accesul în tribune se face numai pentru 25 la sută din capacitatea arenei şi numai cu dovada efectuării unui test negativ valabil 72 de ore.

Cine transmite la TV partida Cehia – Anglia

Partida Cehia – Anglia se joacă marţi, 22 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra, în etapa a 3-a a grupei D la EURO 2020 şi este televizată în direct pe programul PRO TV. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Londra au plecat zilele călduroase de săptămâna trecută, cu temperaturi de aproape 30 de grade. Astăzi e chiar rece, în jur de 13 grade şi cer noros toată ziua, dar cu foarte slabe şanse de precipitaţii. Portughezul Antonio Soares Dias este arbitrul partidei

Ce jucători importanţi lipsesc din meciul Cehia – Anglia

Naţionala Cehiei nu are probleme de lot pentru acest meci în urma căruia vom cunoaşte numele câştigătoarei Grupei D. Pentru că ambele echipe au patru puncte şi cine bate în acest joc va fi pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de liniştit este selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, care a fost nevoit să se priveze de aportul a doi jucători, dintre care unul a jucat titular în precedentele partide. Este vorba de Mason Mount şi de Ben Chilwell, ambii de la Chelsea, intraţi în carantină pentru că au intrat în contact la meciul cu Scoţia cu colegul lor Gilmour, depistat pozitiv la testul COVID 19.

Sunt deja calificate înaintea acestei partide

Cehia – Anglia este un joc pentru primul loc în grupa D, dar între două reprezentative care, în urma succesului Austriei şi a rezultatelor din grupa B au obţinut calificarea pentru optimi încă dinaintea disputării partidei de pe Wembley, pentru că au deja patru puncte.

ADVERTISEMENT

Cehii au fost foarte speculativi cu Scoţia, care a avut o posesie net superioară şi ocazii mai multe, dar nu a înscris nici măcar o dată, iar cu croaţii au obţinut un punct foarte important. Anglia, după ce a învins cu 1-0 Croaţia s-a complăcut în jocul de uzură al scoţienilor şi a ieşit primul 0-0 de la EURO 2020.

Cote la pariuri pentru jocul Cehia – Anglia

Casele de pariuri continuă să creadă că totuşi Anglia, deşi nu a impresionat nici un moment cu jocul ei, va fi echipa care va termina prima în grupa D şi acordă cotă 1,50 la victorie naţionalei Albionului în această întâlnire, pentru Cehia cota fiind de 9,00.

Sunt doar trei precedente pentru confruntări directe, un amical în 2008, încheiat 2-2 şi partidele din cadrul preliminariilor acestui EURO. Anglia i-a spulberat pe cehi pe Wembley cu 5-0, dar a pierdut apoi la Praga cu 1-2.

ADVERTISEMENT